Youwe wint voor de vierde keer de FD Gazellen Award

Voor de vierde keer op rij, hoort Youwe bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland

Voor maar liefst de vierde keer op rij heeft Youwe de FD Gazellen award van Het Financieele Dagblad gewonnen. Ieder jaar organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. En het jaar 2018 is extra bijzonder, want het is een lustrumjaar en ook dit jaar behoort Youwe weer bij de top 10 snelst groeiende bedrijven van Nederland. 

Lustrumjaar

Zo zijn de awards voor de vijftiende keer uitgereikt. Youwe heeft de prijs al gewonnen in 2015, 2016, 2017 en gisteren (06-11-2018) heeft CEO Rob Wiek de vierde prijs in ontvangst mogen nemen. Aangezien 2018 het lustrumjaar is én om relevant te blijven, waren de criteria voor de prijs aangescherpt. Zo was de ondergrens voor deelname verhoogd en werden ook de winstmarge en de personeelsgroei meegewogen in de rangschikking.

De criteria

Het belangrijkste criterium om voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen was: een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. Daarnaast werd er gekeken naar de volgende criteria:

  • De omzetgroei over de driejarige periode is ononderbroken;
  • In het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 250.000;
  • Ten minste op 1 januari 2015 economisch actief;
  • Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend;
  • Bedrijven dienen financieel gezond te zijn.

Top 10 

Youwe is in de categorie middelgroot geëindigd op de zevende plaats en dat betekent dat Youwe behoort tot de top 10 meest snelgroeiende bedrijven van Nederland!

Contact met een specialist: