Opgericht in 1925, en inmiddels gefuseerd tot BNN-VARA, zet dit progressieve mediabedrijf zich in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving. Youwe ontwikkelde maatwerk TYPO3 voor het concept ‘De Natuurkaart & Tuinreservaten van Nederland‘.

Over VARA

Opgericht in 1925, en inmiddels gefuseerd tot BNN-VARA, zet dit progressieve mediabedrijf zich in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving. Middels een divers programma-aanbod wil het niet alleen een groot publiek bereiken en amuseren, maar vooral ook informeren. Dit doet ze middels een gevarieerd en crossmediaal programma-aanbod op TV, Radio en Internet met formats als ‘De Wereld Draait Door’, ‘Kassa’, ‘GIEL!’, ‘Per Seconde Wijzer’ en ‘Vroege Vogels’.

VARA Website

MEER WETEN OVER TYPO3?

Uitdagingen

De VARA was op zoek naar een open source cms op enterprise level. De VARA en MediaMonks benaderden Youwe met een concept voor de realisatie van de ‘De Natuurkaart & Tuinreservaten van Nederland‘ als onderdeel van de nieuwe website voor Vroege Vogels, een van de langst bestaande en best beluisterde radioprogramma’s van de publieke omroep op zondagochtend.
Om de Vroege Vogels community ook online verder aan zich te binden was de doelstelling het ontwikkelen en toevoegen van een innovatief onderdeel aan de website waar middels bijdragen van gebruikers op een bijzondere en interactieve manier de natuur in Nederland in kaart wordt gebracht.

Voor de VARA was het niet alleen belangrijk dat De Natuurkaart volledig zou voorzien in de  beoogde gebruikersinteractie, maar vooral ook dat dit maatwerkonderdeel naadloos kon worden ingepast in de nieuwe Vroege Vogels website.

vara-1
vara-1

Oplossing

Youwe ontwikkelde maatwerk TYPO3 voor centraal beheer van bestemmingen op een kaart. Met de realisatie van de Natuurkaart & Tuinreservaten beschikt de VARA over twee innovatieve tools om de Vroege Vogels communitypropositie op onderscheidende wijze uit te dragen. En niet alleen met het oog op de huidige achterban, maar vooral ook om nieuwe leden aan zich te binden. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven blijkt ook uit het gegeven dat in lijn met de ontwikkeling van deze twee onderdelen de Vroege Vogels website is genomineerd in de categorie Online voor de Prix Europa 2012.

INTENSIEVERE ERVARING VOOR LUISTERAARS DOOR ONLINE UITBREIDING

Resultaat

  • TYPO3 CMS
  • Registratie en e-mailflow
  • Fotogallery
  • Gebruikersbeheer
  • Verregaande integratie van Google Maps via de Google Maps API
  • Integratie met VARA infrastructuur
vara-2

’Sociale interactie zorgt voor een uitstekende gebruikerservaring.”

– VARA

open source software voor meulenhoff