PPG Industries is wereldwijd leverancier van onder andere verven, coatings, chemicaliën en glasvezel. Met meer dan één miljoen producten is het bedrijf actief in ruim 70 landen. Continue innovatie en duurzame oplossingen dragen bij aan de positie van PPG als marktleider.

Over PPG Industries

PPG Industries is wereldwijd leverancier van onder andere verven, coatings, chemicaliën en glasvezel. Met meer dan één miljoen producten is het bedrijf actief in ruim 70 landen. Continue innovatie en duurzame oplossingen dragen bij aan de positie als marktleider. Om deze positie vast te houden is het centraal coördineren van het productenportfolio cruciaal. Op deze manier is informatie toegankelijk voor verschillende R&D afdelingen. Wereldwijd. Dit bevordert samenwerking en resulteert in efficiënte en innovatieve productontwikkeling.

PPG

MEER WETEN OVER TYPO3?

Meer synergie halen uit productportfolio

PPG’s productportfolio is ontstaan door verschillende overnames. R&D afdelingen beheerden wereldwijd de productinformatie lokaal. Elk op een eigen manier. Met verf als complexe scheikundige samenstelling was dit niet de basis voor een gebruiksvriendelijke database. Het centraliseren van de verschillende lokale product databases was daarom essentieel. Eén centrale classificatie en één centrale waarheid. Waar iedereen zich aan committeert. Zo is informatie snel uitwisselbaar. En zonder scheikundige achtergrond ook voor de marketingafdeling goed te begrijpen.

De uitdaging lag in het bij elkaar brengen van de verschillende locaties en afdelingen. Het stipje op de horizon? Zorgen dat het bedrijf meer synergie uit haar productportfolio kan halen. Het bundelen van resources zorgt voor een verlaging in de kosten voor productontwikkeling. Youwe’s techniek met TYPO3 maakt het mogelijk om lokale autorisaties te ontsluiten. Toegankelijke informatie zonder belemmeringen.

PPG
PPG

Inzicht in wereldwijde productportfolio

PPG heeft nu inzicht in haar gehele wereldwijde productportfolio. Hierdoor besparen zij veel tijd en geld in communicatie tussen de locaties. Maar nog belangrijker, ze voorkomen dat locaties bezig zijn met het ontwikkelen van producten die al in hun productportfolio aanwezig zijn.

Youwe heeft figuurlijk de afstand tussen de wereldwijde locaties verkleind. Hiernaast is de communicatie barrière tussen R&D en Marketing doorbroken. En kan het bedrijf meer synergie halen uit de kennis van zijn wereldwijde resources.

EFFICIENTER SAMENWERKEN DOOR GECENTRALISEERDE INFORMATIE

Snelle filters en profielen

  • Iedereen moet in staat zijn informatie aan te passen
  • Systeem moet zonder training te gebruiken zijn
  • Mensen moeten getriggerd worden door updates
  • Direct specialistische kennis per persoon inzien
  • Corporate geheugen: alle stappen moeten te herleiden zijn
  • Snelle filters en profielen voor afdelingen en productmanagers
PPG

Youwe heeft een slimme Product Informatie Management omgeving gebouwd. Alle producten centraal opgeslagen en alle gebruikers toegang tot eenduidige productinformatie.”

– PPG Industries

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
PIM software desch