Kennisnet bestaat uit een groot aantal websites. De oude infrastructuur was moeilijk te beveiligen en het beheer voldeed niet meer aan de wensen van de redactie. Kennisnet zocht daarom een robuuste multisite oplossing waarin alle websites efficiënt worden beheerd.

Over Kennisnet

Kennisnet is de publieke ict-partner voor het onderwijs. Kennisnet voorziet onderwijsinstellingen van onafhankelijk en gratis advies over de inzet en implementatie van ict. Daarnaast biedt Kennisnet een online platform waarop digitaal leermateriaal centraal toegankelijk is.

Kennisnet

MEER WETEN OVER TYPO3?

Meer uniformiteit in werken

Kennisnet bestaat uit een groot aantal websites. Deze werden beheerd in verschillende CMS systemen. De redactie van deze websites was verspreid door de organisatie. De kosten voor onderhoud en beheer werden hierdoor steeds hoger. De oude infrastructuur was moeilijk te beveiligen en het beheer voldeed niet meer aan de wensen van de redactie. Het bedrijf zocht daarom een robuuste multisite oplossing waarin alle websites efficiënt worden beheerd.

Men heeft een redactie van ruim 20 redacteuren. Met allemaal hun eigen werkwijze. De organisatie was op zoek naar meer uniformiteit in werken en wilde met name de redactieprocessen versnellen. Ook het software ontwikkelteam van Kennisnet zelf, diende een actieve rol te spelen in de realisatie van het project.

Kennisnet
Kennisnet

Veiligheid staat voorop

Kennisnet kan met haar nieuwe platform nu snel sites uitrollen en zelfstandig de front-end in het CMS plaatsen. Hierdoor is het minder afhankelijk van haar leverancier en kan het kosteneffectief werken. Doordat de webredactie nauw bij de ontwikkeling van het platform is betrokken hebben we de opleidingstijd voor nieuwe redacteuren kunnen terugbrengen naar 2 uur.

Omdat veiligheid voorop staat bij het bedrijf heeft het ontwikkelteam conform het vierogenprincipe gewerkt. Hierbij wordt alle ontwikkelde code door een tweede programmeur gecheckt op de hoogste security standaarden. Tevens is er een versie van TYPO3 gebruikt waarvoor drie jaar lang security updates worden uitgebracht.

OPLEIDINGSTIJD NIEUWE REDACTEUREN IS TERUGGEBRACHT NAAR 2 UUR

Uitstekend open source platform

  • Open-Source platform waarbij ook andere leveranciers extensies kunnen leveren
  • Zelf in staat zijn front-end templates en content objecten te kunnen ontwikkelen
  • Opleiden van de webredactie en software ontwikkelaars
  • Minder kosten in het opzetten van nieuwe subsites
Kennisnet

“Dankzij Youwe kunnen Kennisnet gebruikers moeiteloos nieuwe sites uitrollen.”

– Kennisnet

PostNL
Intratuin
Bosch Dremel