Het is één van de meest succesvolle programma’s van Omroep MAX: Heel Holland Bakt. Relevantie voor 50+ is wat telt voor de publieke omroep. Dat vereist passende communicatie. Zo ook via de site van Heel Holland Bakt.

Over Heel Holland Bakt

Het is één van de meest succesvolle programma’s van Omroep MAX, gepresenteerd door André van Duin en ook dit jaar kan het weer op veel belangstelling rekenen: bijna zo’n 3 miljoen kijkers! We hebben het natuurlijk over Heel Holland Bakt.

Relevantie voor 50+ is wat telt voor de publieke omroep. Dat vereist passende communicatie. Begrijpelijk voor ouderen. Zo ook via de site van Heel Holland Bakt, dat in samenwerking met Omroep MAX door Youwe is ontwikkeld. En hoe: zoetekauwers kunnen ook dit jaar weer hun hart ophalen.

Heel Holland Bakt

MEER WETEN OVER TYPO3 WEBSITES?

Klaar voor een volgende stap

Nóg mooiere taarten, betere bakkers en een nieuwe presentator: Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Maar ambitieus als Omroep MAX is, waren er ook online uitdagingen.

 • De filter leidde niet tot relevante zoekresultaten en voldeed niet aan de informatiebehoefte
 • Gebruikers moesten voor elke website van Omroep MAX apart inloggen
 • Het platform biedt weinig sociale mogelijkheden en roept te weinig interactie op
 • Hoge bezoekerspieken voor, tijdens en na de uitzending zetten de performance onder hoogspanning.

De website van Heel Holland Bakt is klaar voor een volgende stap: Meer interactie, hogere relevantie en verbeterd gebruikersgemak. Al met al een toegankelijke website voor 50-plussers die mee gaat met zijn tijd!

Heel Holland Bakt
Heel Holland Bakt

Delen van rijke content

De website van Heel Holland Bakt is gebouwd als subsite in de huidige TYPO3 installatie van Omroep MAX, waardoor de redactie in één omgeving diverse programma-sites kan bewerken en beheren.

Met het vernieuwde TYPO3 platform biedt Omroep MAX:

 • Relevanter resultaat met de slimme zoekfilter (o.b.v. Elastic search), of er nu gezocht wordt op ingrediënt, uitzending, bakker en zelfs moeilijkheidsgraad van het recept.
 • Via één single sign-on toegang tot alle websites van Omroep MAX
 • Integratie met social media en meer mogelijkheden tot het delen van rijke content
 • geoptimaliseerde performance van webhosting, zodat de site ook opgewassen is tegen de beoogde toekomstige groei in bezoekersaantallen.

 

88% MEER UNIEKE BEZOEKERS OP DE WEBSITE

Resultaat is om op te vreten

 • 15% Stijging bezoekersaantallen t.o.v. september 2015
 • 3787 Unieke browsers en 7.061 pageviews per minuut op het hoogtepunt: wow!
 • Meer (onderlinge) interactie tussen gebruikers; de community is geïntensiveerd.

Youwe heeft in 2013 de website van Heel Holland Bakt gebouwd en tot op de dag van vandaag werken we samen aan mooie resultaten. Ieder seizoen streven we naar een betere en vernieuwde versie van de website waarbij de eindgebruiker centraal staat. In zekere zin vergelijkbaar met ‘the art of cakes’: de site is laag voor laag gebouwd, met geduld en liefde gegroeid en dankzij een dosis passie geslaagd!

Heel Holland Bakt

“Een website als Heel Holland Bakt krijgt na afloop van een uitzending te maken met piekbelasting. De recente ontwikkelingen op ons TYPO3 platform hebben ertoe bijgedragen dat de website grote aantallen bezoekers tegelijk aan kan.” 

– Tamara Zijtsel, webmaster Omroep Max

Quooker logo - E-commerce magento webshop
Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe