Noordwijkerhout ligt in het hart van de Bollenstreek vlakbij steden als Leiden, Den Haag en Amsterdam. Een goed functionerende website is van groot belang om op een efficiënte en duidelijke manier te communiceren.

Over Gemeente Noordwijkerhout

Gemeente Noordwijkerhout ligt in het hart van de Bollenstreek vlakbij steden als Leiden, Den Haag en Amsterdam. De gemeente telt ruim 15.700 inwoners en staat bekend om zijn vele kleurrijke activiteiten zoals het carnaval, het bloemencorso en de kermis.
Het informeren van burgers en bedrijven over hun kernactiviteiten is een belangrijke taak. Een goed functionerende website is van groot belang om op een efficiënte en duidelijke manier te communiceren.

Gemeente Noordwijkerhout

MEER WETEN OVER TYPO3?

Informatie verandert constant

Aangestoken door het enthousiasme van collega-gemeenten kiezen zij bewust voor de voordelen van het Enterprise open source CMS TYPO3. “De klant centraal stellen. Een toegankelijke service.” Bekende credo’s bij overheden. Maar wie ze als uitgangspunt neemt voor de gemeentelijke website, ziet dat terug in de resultaten.

Informatie verandert constant. Net als de informatiebehoefte van de doelgroep. Hoe speel je daarop in? Die vraag speelt Gemeenten parten. Flexibel ontwerp en inzicht in het bezoekersgedrag is in ieder geval een vereiste. En hoe beter de online ervaring, hoe minder druk het fysieke loket en telefonisch contactcenter hebben. Vanzelfsprekend waarborgen de webrichtlijnen toegankelijkheid voor iedereen.

Gemeente Noordwijkerhout
Gemeente Noordwijkerhout

Toptaken website

Youwe heeft in samenwerking met de Gemeente de zogenoemde ‘toptaken-website’ ontworpen. Met een pakkend visual design als resultaat.

Maar dat was slechts het begin. Door het bezoekersgedrag te analyseren kon worden bepaald wat écht belangrijk is. De populaire onderwerpen zijn leidend gemaakt binnen het ontwerp van de webomgeving. Pas wanneer de bezoeker vindt wat hij zoekt boeken we duurzaam resultaat. En voor minder doen we het niet!

VOLLEDIGE RESPONSIVE WEBSITE EN CONFORM WEBRICHTLIJNEN

Resultaat

  • TYPO3 volledig conform webrichtlijnen 2
  • Efficiënt contact met bezoeker
  • Populairste onderwerpen leidend
  • Waarborging toegankelijkheid met webrichtlijnen
  • Contactvoorkeuren: loket, online of telefoon

De ingerichte webstatistieken en KPI’s waarborgen de veranderende informatiebehoefte. De website is volledig responsive en conform webrichtlijnen ontwikkeld waardoor deze op elk moment, voor iedereen bereikbaar is. Via een device naar keuze!

Gemeente Noordwijkerhout

“Meten is weten en weten is macht om te veranderen!”

– Gemeente Noordwijkerhout

ThiemeMeulenhoff
Heel Holland Bakt
Groei en Bloei