Cefetra verhandelt jaarlijks circa 15,5 ton agrarische grondstoffen vanuit internationale leveranciers aan de Europese markt.

Over Cefetra

Cefetra levert grondstoffen aan de feed-, food- en fuelindustrie. Hieronder vallen bijvoorbeeld de veevoeder-, de voedingsmiddelen-, zetmeelindustrie en de biobrandstoffensector. Grondstoffen worden wereldwijd ingekocht bij geselecteerde leveranciers waarmee Cefetra een langdurige relatie onderhoudt.

Cefetra verhandelt jaarlijks circa 15,5 ton agrarische grondstoffen vanuit internationale leveranciers aan de Europese markt. Deze handel vindt plaats via zogenaamde termijnhandel. Dit zijn afspraken over leveringen die in de toekomst plaatsvinden.

Cefetra

MEER WETEN OVER TYPO3?

Internationaal platform

De handel in grondstoffen is internationaal, zo ook het platform van Cefetra. Het ondersteund de verschillende business units in Noord- en Centraal-Europa. Iedere locatie beschikt over de juiste tools zodat zij hun lokale markt optimaal kunnen bedienen. Dit lokale aspect was de grootste uitdaging. In de termijnhandel zijn snelheid en betrouwbaarheid cruciaal voor het succes. Traders moeten zo snel mogelijk prijzen en marktinformatie bij hun wereldwijde klantportfolio krijgen om beslissingen te kunnen nemen. Mutaties volgen elkaar snel op en een trader moet hier snel op kunnen handelen. In de termijnhandel kan vanwege de grote hoeveelheden, een kleine tijdsfactor grote financiële gevolgen hebben.

Cefetra
Cefetra

Sneller handelen

De nieuwe portal geeft op vragen als ‘Hoe bepaal je de prijs van een grondstof die over een jaar geleverd wordt?’, ‘Welke invloeden zijn er op de prijs?’ en ‘En welke informatie heb je nodig om deze prijs te kunnen bepalen?’ een antwoord aan klanten. Informatie wordt op maat aangeboden aan klanten en traders, op het juiste moment en alleen wanneer het relevant is. Alleen dan kunnen traders de afweging maken; kopen of wachten. Met het nieuwe platform biedt Cefetra haar klanten volledige service online aan. Alle informatie op één overzichtelijke portal en bereikbaar via alle mobile devices. Hierdoor kunnen traders overal en sneller handelen. Zij kunnen zich dankzij het portal volledig richten op de handel in grondstoffen.

INTERNATIONAAL TYPO3 HANDELSPLATFORM GEINTEGREERD MET DE BACK-OFFICE

Uitstekende usability op mobiel, tablet en desktop

  • Internationaal handelsplatform op basis van TYPO3 CMS
  • Nieuwe corporate branding
  • Meertalig platform
  • Uitstekende usability op zowel mobiel en tablet als op de desktop

Cefetra heeft nu een internationaal TYPO3 handelsplatform geïntegreerd met hun back-office. Hierdoor kan Cefetra snel nieuwe markten aanboren. Door de slimme self-service features kan de provisioning van de partijen nu door de klant zelf geregeld worden.

Dit levert niet alleen een groot snelheidsvoordeel op, maar bespaart ook nog eens kosten. Door de gelokaliseerde aanpak zijn ook de drempels verlaagd waardoor nieuwe markten aanboren makkelijker gaat. De nieuwe corporate styling geeft Cefetra verder de internationale allure die past bij een organisatie met ambitie.

Daarnaast vond eind oktober 2015 de mobiele snelheidstest plaats voor Nederlandse bedrijven. Mediaweb nam de top 200 bedrijven in Nederland onder de loep. Cefetra staat op plaats 33. Lees hier het hele artikel.

Cefetra

“Door de Youwe datalayer kan opschalen zonder extra licentiekosten.”

– Cefetra

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
De Klok Dranken