Sdu Information Solutions is onderdeel van Sdu Uitgevers. Ze hebben onder andere ministeries, provincies, gemeenten en andere (semi-) overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen als klant en weten wat er in de markt leeft.

Over Sdu Connect

Sdu Information Solutions is onderdeel van Sdu Uitgevers. Ze hebben onder andere ministeries, provincies, gemeenten en andere (semi-) overheidsinstellingen en onderwijsinstellingen als klant en weten wat er in de markt leeft. Sdu is op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom beleidsthema’s en wet- en regelgeving en vertalen deze naar concrete dienstverleningsconcepten en informatie oplossingen. Hierbij werkt Sdu niet alleen vanuit de behoeften van hun klanten, maar ook de klant achter de klant, zoals burgers, bedrijven en instellingen. Zo krijgt iedereen het juiste antwoord.

Sdu Connect

MEER WETEN OVER SYMFONY?

Functionele en technische uitdagingen

Sdu zocht een opvolger voor hun Vind-applicatie. Software wat op een computer geïnstalleerd moest worden. Een applicatie waarmee gemeenten het product- en diensten aanbod konden onderhouden en publiceren. SduConnect is de Saas dienst die deze taak heeft overgenomen en uitgebreid.

Klanten van Sdu waren afhankelijk van hun systeembeheerder bij installatie van de oorspronkelijke Vind software. Tevens beperkte de decentrale software de mogelijkheden voor toekomstige business modellen. Updates van de software konden niet real-time gedeployed worden wat betekende dat bij elke nieuwe versie de klant het pakket moest downloaden en installeren. Zelfs als Sdu een nieuwe versie gereleased had, maakten sommige klanten nog steeds gebruik van een oude versie. Dit leverde functionele en technische problemen op.

Sdu Connect
Sdu Connect

SaaS oplossing

Youwe heeft het deployment probleem opgelost door de applicatie als SaaS op te zetten. De klanten van Sdu hoeven niet meer een nieuwe versie te installeren als er updates zijn. Sdu heeft daarnaast een technische partner aan Youwe, waarmee structureel, releasematig onderhoud en doorontwikkeling plaats kan vinden. Door een agile aanpak worden frequent nieuwe features uitgebracht waar alle klanten van Sdu direct van kunnen profiteren. De applicatie is overal ter wereld bereikbaar via een internetbrowser en is onafhankelijk van de machine die gebruikt wordt. Deployment vindt serverside plaats: klanten gebruiken altijd de nieuwste versie van de applicatie.

EEN FLEXIBELE,  DUURZAME EM GEBRUIKSVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR KLANTEN

Nieuwe features en meer grip

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders kunnen via de gemeentelijke website gebruik maken van de content die geleverd wordt door middel van dit product. Youwe heeft met de SaaS applicatie, zoals gebouwd voor Sdu, een flexibele, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing geschept voor de klanten van Sdu. Door de nieuwe applicatie kan Sdu regelmatig nieuwe features releasen en meer grip krijgen op de distributie van de software zodat klanten altijd de beste (en enige) versie gebruiken van het product.

Sdu Connect

“Sdu en Youwe werken samen sinds 2007, dat zegt toch iets…” 

– Sdu

SNS Bank
Spinnin' Records
Kewlox