Voor Walraven Sax staat de kwaliteit van dienstverlening voorop. Service verlenen gaat verder dan alleen het leveren van producten. Meerwaarde bieden door verregaande ondersteuning, co-creatie en innovatie zijn binnen de keten van klanten, leveranciers en collega’s de ingrediënten van het succes van Walraven Sax.

Over Walraven Sax

Als onderdeel van de Internationale Schlumberger groep, voert Walraven Sax tegenwoordig zowel eigen merken als een uitgebreid portfolio van gerenommeerde A-merken. Naast productiefaciliteiten en een exportorganisatie beschikt de moederorganisatie over distributie organisaties in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Amerika.

Walraven Sax

MEER WETEN OVER PIM?

Een nieuw platform

Walraven Sax benaderde Youwe om mee te denken over de realisatie van een nieuw platform dat als springplank kon dienen voor meerdere doeleinden, te weten; de realisatie van een nieuwe website binnen de hedendaagse positionering van Walraven Sax, een centrale MRM (Marketing Resources Management) database voor het borgen van uitgebreide product- en merk-informatie vanuit verschillende bronnen (o.a. ERP) én de uitwisseling van deze data naar verschillende externe partijen, zoals een EDM applicatie (Copernica), het CRM-systeem en de online Wijnkaarten Tool.

De mooie uitdaging die hieraan ten grondslag lag: de diverse informatiebronnen binnen de bestaande IT-infrastructuur van Walraven Sax samen laten komen in één slim ingericht Product Informatie Management platform. En zo vanuit een ‘single-point-of-truth’-benadering de verschillende product-, sales- en marketing teams binnen Walraven Sax in staat te stellen alle (master)data en assets niet alleen centraal te beheren en te verrijken, maar deze data en assets juist ook op verschillende manieren te kunnen ontsluiten naar de verschillende kanalen en doelgroepen.

Kortom, niet de oplossing van morgen, maar van overmorgen teneinde meerwaarde te bieden aan de totale keten van klanten, leveranciers en collega’s.

Walraven Sax
Walraven Sax

Slim ingericht Enterprise Content platform

De implementatie van Pimcore, zodat middels 1 applicatie kon worden voorzien in zowel een CMS, PIM, MDM als ook een DAM oplossing. Dit met als resultaat een nieuwe B2B website die niet alleen automatisch wordt gevoed door productdata, maar waarbij tevens de productbeleving door marketing wordt verrijkt met relevante content.

Meer specifiek, een slim ingericht Enterprise Content platform met de volgende kenmerken:

 • Één centrale informatiebron waarin diverse informatiestromen samen komen.
 • Centraal beheer en verrijking van (master) data door het Marketing team.
 • Een multi-language CMS als online etalage voor Walraven Sax.
 • Een rijke online catalogus die recht doet aan de productbeleving en klanten stimuleert om gebruik te maken van de dienstverlening.
 • Web-to-print functionaliteit voor online generatie van PDF prijslijsten en factsheets voor B2B doelgroepen.
 • De import van ERP data.
 • Koppeling met third party e-mail marketing applicatie.
 • Productenbeeldbank (DAM).
 • Export van data om white-label wijnmenu kaarten te genereren voor de horeca.

Meer dan een standaard CMS. Pimcore groeit mee met de ambities van de toekomst.

Productdata via Pimcore

Pauline Joosen (CRM Specialist bij Walraven Sax): “We zien nu al een significant verschil in de snelheid waarmee we onze leveranciers en klanten kunnen bedienen. Om een voorbeeld te geven: voorheen werden wijnkaarten voor klanten handmatig samengesteld binnen een verouderde, tijdrovende oplossing. Doordat onze productdata via Pimcore nu dagelijks doorstroomt naar een third-party cloud oplossing, is de doorlooptijd van een wijnkaart drastisch omlaag gebracht van circa 1 uur naar gemiddeld 10 minuten per wijnkaart.

Voor een meetbaar resultaat is het nog te vroeg, maar we ervaren nu al:

 • Een geoptimaliseerd informatieproces, wat leidt tot consistente productinformatie.
 • Dat klanten gestimuleerd worden om gegevens op de website achter te laten zodat zij gebruik kunnen maken van de gepersonaliseerde services en informatie.

Samenvattend: “Het nieuwe online platform vormt een stap in de goede richting om onze (Internationale) marktpositie te verstevigen en onze naam te vestigen als een innovatieve autoriteit op het gebied van kwaliteitswijnen.”

Walraven Sax

“De implementatie van Pimcore en de multifunctionaliteit die dit platform biedt, stelt Walraven Sax in staat om de volgende stap te zetten richting het optimaal professionaliseren van haar (service)organisatie. De flexibiliteit van Pimcore helpt ons innoveren en de klant centraal te kunnen stellen. Samen met het kundige team van Youwe hebben we de implementatie binnen een kort tijdsbestek tot een succes weten te brengen, waar beide partijen trots op kunnen zijn.”

Pauline Joosen – CRM Specialist bij Walraven Sax

PIM software desch
Intratuin
Aldipress