Top 5 Pimcore features om efficiënt data te distribueren

Pimcore is dé oplossing om als organisatie je data zo efficiënt mogelijk te distribueren

Data distribueren neemt steeds grotere vormen aan. En de behoefte om data te delen via steeds meer manieren, formaten en specifiekere momenten wordt alleen maar groter. 

Klanten willen data gebruiken en rich data pools vragen erom. Er is data nodig voor interne systemen, applicaties, voor social media en prijsvergelijkings- en advertentieportalen. Ook keert die data terug in documenten en fysieke catalogi. Het goede nieuws: die data is er. Het slechte: de data is vaak versnipperd over uiteenlopende bronnen. Hoe breng je meer uniformiteit en efficiency in distributie van data? Daar kunnen de volgende features bij helpen.

 

1. Via Pimcore’s webservices (API)
Alle features worden aangestuurd via de centrale API van Pimcore, welke tevens kan worden opengezet met ‘toegestane informatie’ voor een klant of externe user. Zo kan die klant de opengestelde data via de webservices (API) aanroepen en gebruiken. Op deze manier heeft de klant altijd ‘realtime’ data.

 

2. Webportal voor assets

De MDM-PIM-tool geeft een set data vrij via een webportal: een beeldbank, een downloadportal of een merk- en partnerportal. Via dat portal hebben klanten, leveranciers, lokale verkoopkantoren en channel partners 24/7 toegang tot alle product-, merk en overige digitale informatie. Zo kunnen klanten en anderen met toegang tot het portal eenvoudig bij de data.

Voordelen:

• Automatisch levert Pimcore een portal, waarbij users de assets op een gebruiksvriendelijke manier kunnen bekijken, editen of downloaden

• Een enterprise DAM-systeem binnen hetzelfde platform

• Geen ICT-silo’s of de behoefte om assets uit anderen systemen te halen, omdat deze zich in hetzelfde platform bevinden.

 

3. Crossmedia-Publishing & Web-to-Print

Pimcore biedt uitgebreide ondersteuning voor crossmedia publishing en webto-print mogelijkheden. Papieren catalogi laten zich automatisch samenstellen vanuit de centrale dataset. Pimcore ondersteunt standaard het automatisch genereren van drukklare documenten of catalogi naar certified PDF’s vanuit de Pimcore beheer omgeving. Wil je toch het beheer van magazines en drukwerk blijven organiseren vanuit InDesign? Dan kan Pimcore optimal samenwerken met EasyCatalog van 65bit software.

Voordelen:

• Snel en zonder veel arbeid catalogi creëren

• Persoonlijke PDF’s creëren met alle mogelijke (persoonlijke) content vanuit Pimcore

• Eén bron van data, één single point of truth

 

4. Via headless front-end development

De voorkant – webshop, catalogus, website, kennisportal of andere online media – kan worden ontwikkeld via front-end development. Met de bouwcomponenten vanuit Pimcore kunnen de front-end developers in elke taal de online presence ontwikkelen. Youwe kiest veelal voor VueJS of ReactJS als front-end taal. Het voordeel van die talen is dat de techniek is te meten en via een native app kan worden genereerd, zonder opnieuw een code te hoeven schrijven.

Voordelen

• Unieke presentatie met data die één op één matcht met de customer journey

• Zowel website als e-commerce met hetzelfde systeem!

• Geen ICT-silo’s: alle data bevindt zich in één platform

• Automatisch native app genereren door gebruik van ReactJS/VueJS

front-end technieken

• Websites, webshops, online presence en apps maken met één platform.

 

5. Via Pimcore’s output channels

Pimcore kent zogenoemde ‘output channels’. Deze kun je configureren: per klant(segment), maar je kunt ook instellen welk type file met welke data klanten via welk channel op welk moment kunnen ontvangen. Via een MDMPIM-tool genereer je een pakketje data met niet alleen een CSV-, XML- of XLSfile, maar ook met bijbehorende visuals. De klant kan die vervolgens downloaden via een linkje dat hij via e-mail ontvangt op een per klant ingesteld tijdstip.

Voordelen

• Gemakkelijk data distribueren naar klanten, portals, datapools en andere systemen.

• Automatisch data verzenden op door klant/systeem gewenste wijze en format.

 

Ben je benieuwd welke features Pimcore nog meer heeft en hoe je deze toepast? Download dan nu de whitepaper Waarom Pimcore!

Waarom Pimcore?

Data is overal en veel organisaties hebben dan ook een data overload.

Wat moet je nu doen met al deze data? En hoe gebruik je deze zo efficiënt mogelijk?

Lees het in de whitepaper:

Waarom Pimcore Whitepaper

WHITEPAPER – WAAROM PIMCORE?

Waarom Pimcore Whitepaper