Dit is de top 14 op het gebied van PIM-systemen

De beste PIM-systemen vergeleken

Ben jij op zoek naar een Product Informatie Systeem (PIM) systeem? Zoals je misschien al gezien hebt, is er een groot verschil per PIM-software, maar nu is de vraag natuurlijk: “voor welk systeem ga jij?” Om deze vraag te beantwoorden hebben wij de top 14 PIM-systemen voor jou op een rijtje gezet, want meer dan 60% van de fabrikanten en distributeurs hebben inmiddels al een PIM-MDM-tool ingericht. Toch gebruikt minder dan 25% van de groothandels echter zo’n tool omdat zij niet het juiste systeem hebben gekozen. 

Er is een groot verschil in PIM-software, die alleen gefocust is op PIM-specifieke vraagstukken en features/tooling die naast PIM ook MDM-, CMS- en DAM-functies aanbieden. Van de enterprise-organisaties hebben meer dan 44% drie systemen om data in op te slaan. Het automatisch verspreiden van data naar klanten gebeurt in bijna alle gevallen nog handmatig. Het zijn opvallende conclusies uit een onderzoek van Youwe naar de toonaangevende systemen op het gebied van PIM-MDM.

Ben jij benieuwd naar de top 14? Lees dan snel verder en zie welke PIM-systemen het hoogste scoren.

Data maakt een enorme groei door. Ook de vraag van klanten, leveranciers en portals naar data is in het afgelopen jaar exponentieel gegroeid. Niet alleen zijn het klanten die marketeers en databeheerders onder druk zetten, maar ook de CEO, CTO, CIO of CCO eist steeds vaker dat data op alle portalen aanwezig is en bij voorkeur als rich data. Functies als ‘search specialist’ komen steeds vaker voor; een ontwikkeling die aangeeft dat vanuit de klant wordt gedacht over de vindbaarheid van data.

Wil jij meer weten over deze verschillende PIM-systemen? Download dan hier de whitepaper top 8 PIM-MDM systemen vergeleken. In de whitepaper worden de PIM-systemen stuk voor stuk geanalyseerd aan de hand van features, revieuws van gebruikers en hierna zijn de verschillen uitgezocht per systeem.

PIM vergelijk

Uit het vergelijk is gebleken dat Pimcore een flinke stap in gebruiksvriendelijkheid gezet en scoort hoog met een ‘1-digitaal-platform’-aanpak, na zijn update naar een nieuw platform.
 Informatica, Stibo en Hybris scoren goed in een breed scala van features. Inriver scoort hoog op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en product lifecycle management features. De nieuwe DAM front­end module zorgt ervoor dat Pimcore op het gebied van DAM kan concurreren met Stibo, Hybris en Informatica.

And the winners are…

De top 14  leveranciers van PIM-MDM-software voor fabrikanten en distributeurs in de retail ziet er als volgt uit:

 

 

 1. SAP Hybris**
 2. Informatica**
 3. Riversand**
 4. IBM InfoSphere**
 5. Stibo**
 6. Pimcore**
 7. Akeneo**
 8. Inriver**
 9. Salsify
 10. Oracle
 11. Agility Multichannel
 12. Censhare
 13. ADAM
 14. Contentserv

Wil jij weten welk van deze pakketten het beste aansluit bij jouw organisatie? Neem dan hier contact op met één van onze PIM-experts.

**Het onderzoek binnen het full service internet bureau gaf aan dat vooral de eerste 8 partijen geregeld langskomen in ‘pitches’ onder klanten uit de B2B fabrikanten en distribiteurs.

Het onderzoek bestond uit:

 • De informatie die de leading vergelijkingsportalen* vermelden.
 • Een diepgaand vergelijkingsonderzoek tussen de pakketten op basis van de ervaring die Youwe heeft opgedaan als implementatiepartner met de pakketten: Akeneo, Inriver en Pimcore
 • De informatie die we vanuit de ‘pitches’ meekregen vanuit het Youwe landschap.

WHITEPAPER – NOOIT MEER FOUTE PRODUCT INFORMATIE