Pimcore 5.5 is hier!

Deze nieuwe features kan je verwachten

De nieuwe update van Pimcore is nu beschikbaar! Pimcore zelf liet begin oktober 2018 tijdens het Pimcore Inspire event in Salzbrug weten dat Pimcore vanaf nu een commerce experience platform zal worden en hiervoor heeft de update dus ook een hoop nieuwe features.

Nieuwe features 

Pimcore 5.5 heeft een hoop nieuwe features die ervoor zorgen dat er meer opties mogelijk zijn met de nieuwe versie, maar ook dat het gebruik makkelijk wordt. Hiervoor zijn niet alleen nieuwe features beschikbaar, maar ook zijn er een verbeteringen aan het nieuwe platform toegevoegd. Toch zijn de features volgens Pimcore het belangrijkste en de vier belangrijkste nieuwe features zijn dan ook:

  • Workflow Engine 2.0
  • Filter Feature in the element tree
  • Database delta updates
  • Pimcore Marketplace

Wil je meer weten over Pimcore? Download dan hier de whitepaper Waarom Pimcore? En kom alles te weten over het Product Informatie Management systeem.

Workflow Engine 2.0 

De Workflow Engine 2.0 is een volledig aangepaste workflow-functie. Het ondersteunt gegevens onderhoudsprocessen en levenscycli in een breed domein van asset- en master-gegevensbeheer. Workflows zijn nu volledig gestandaardiseerd – gebaseerd op de Symfony-workflowcomponent – en veel eenvoudiger te configureren. Het is nu mogelijk om meerdere werkstromen per element te hebben en er is ook een grafische weergave van de werkstroom en de plaats waar een element zich momenteel in bevindt. Hierdoor is het veel eenvoudiger om de workflow te configureren.

Filter Feature in the element tree

Dit is een filterfunctie die het mogelijke maakt om een snelle filtering toe te passen en hierdoor wordt het vinden van documenten, gegevensobjecten en assets mogelijk.

Database delta updates

De database-delta-updates verbeteren de algehele systeemprestaties. Zo zijn er nu meer mogelijkheden om de bestanden op te slaan, wat het gebruik van Pimcore 5.5 een stuk verbetert vergeleken met de vorige versie.

Marketplace

Een grote verandering die Pimcore ook bekend heeft gemaakt tijdens Pimcore Inspire is de komst van de Pimcore Marketplace. In de Marketplace vind je een verzameling van productextensies, die unieke bedrijfsoplossingen bieden om de operationele efficiëntie te verbeteren. Volgens Pimcore wordt de vraag van de klant steeds belangrijker en om deze vraag makkelijker te beantwoorden is de Marketplace gemaakt. De kerndoelstelling van de Pimcore Marketplace is dan ook om nieuwe modules, nieuwe oplossingen en nieuwe ideeën te onthullen in het hele spectrum van productinformatiebeheer, digitaal asset beheer, klantervaring, e-commerce en meer. Het is een open source platform waar alle gebruikers uit het Pimcore partner netwerk bij kunnen om problemen op te lossen voor zichzelf, maar ook van anderen.

Wij denken dat deze update nog maar het begin is en dat er in een korte tijd veel gaat veranderen bij Pimcore. Zo vertelde de CEO van Pimcore, Dietmar Rietsch, dat zij willen werken aan enterprise growth en dat er een hoop gaat veranderen om dit voor elkaar te krijgen.

Contact met een specialist: