Jouw PIM data optimaliseren doe je zo

Met deze 4 features optimaliseer je jouw productdata

Pimcore is een PIM-systeem. Met Pimcore kun je simpel en geheel zelfstandig dataobjecten aanmaken. Zo kun je niet alleen je productmodel makkelijk configureren, maar kun je ook data opslaan van jouw website en van jouw klanten. Daarnaast is het geschikt om marketinguitingen op te nemen, de interesses van klanten te registreren, overzichten bij te houden van fabrikanten en merken, blogs en nieuws te delen en nog veel meer. Door deze flexibele ‘datamodelling’ feature is Pimcore niet alleen een PIM-systeem, maar ook een MAM en CMS. Pimcore is dus eigenlijk een tool waarin alle data kan worden opgeslagen.

Om optimaal gebruik te maken van Pimcore kan je gebruik maken van de 4 key features: Collect, Cockpit, Enrich en Data Distributie. Deze features zorgen ervoor dat jij de data slimmer verrijkt én grip houdt op de datakwaliteit. Hoe ze werken? De 4 key features worden hieronder stap voor stap uitgelegd.

Download hier de whitepaper Waarom Pimcore?
Data is overal en veel organisaties hebben dan ook een data overload. Wat moet je nu doen met al deze data? En hoe gebruik je deze zo efficiënt mogelijk? Dat lees je in de whitepaper:

Pimcore’s Collect feature

Zorg ervoor dat je data vanuit een ERP-systeem of rijke data van partners en databronnen gebruikt via de datacollect mogelijkheden van Pimcore. Data-integratie is één van de belangrijkste ingrediënten voor succesvol product informatie management. In de meeste gevallen is de belangrijkste bron voor informatie een legacy ERP-systeem voor het beheer van business-centric productinformatie.

Objecten kun je eenvoudig in- en uitvoeren via de Pimcore API of de Pimcore webservices. Ook voor automatische ETL-processen (extraheren, transformeren en laden) kan bij Pimcore worden ingezet.

De centrale API van Pimcore maakt het systeem uitermate geschikt als centrale datahub.

Pimcore’s Cockpit feature

Fabrikanten en distributeurs kunnen meestal moeilijk het proces van datakwaliteit goed managen. Daardoor is er geen kennis van én zicht op de inhoudelijke status van de datakwaliteit. Het ontbreekt aan een tool om het werkproces rond databeheer en kwaliteit aan te sturen. Een tool die ervoor zorgt dat de juiste data voor inkoop, warehouse en marketing/sales efficiënt en op tijd klaar is.

Met de functionaliteiten binnen de ‘Cockpit’ krijg je grip op én inzicht in de datakwaliteit van je organisatie. Ook kun je doelen stellen met de tooling en succesvol en efficiënt data verbeteren.

Cockpit features:

 • Monitor KPI Dashboard: Wat is de status of kwaliteit van de data ten opzichte van de planning?
 • Plan, target en taken: Hoe kunnen we dit proces activeren en inzicht krijgen waar we staan om de data te upgraden naar het gewenste kwaliteitsniveau?
 • Workflow: Hoe verrijken we data efficiënt en bewaken we de kwaliteit ervan op cruciale punten zoals: wetgeving, specificaties van materialen of ingrediënten in voeding?

Pimcore’s Enrich feature

Het op een makkelijke, eenvoudige, automatische en/of snelle manier verrijken van data in één centrale bron is wat de Enrich feature van Pimcore kan bieden.

Data met meerdere mensen beheren is lastig te managen. Medewerkers zijn vaak hard bezig om data te verbeteren, terwijl die data weer wordt overschreven door data van andere bronnen of collega’s. Een inefficiënt verrijkingsproces van (product) data is eerder de standaard dan een uitzondering. En dan moet er ook nog gekeken worden naar hoe je data kunt laten voldoen aan de eisen die de wet stelt.

Wat kun je met de Enrich-tooling van Pimcore?

 • Het proces van dataverrijking planmatig organiseren
 • Inzicht krijgen in de status van de data in combinatie met de planning
 • Medewerkers efficiënt aansturen in het proces van dataverrijking en distributie
 • Het proces om data te verrijken en de kwaliteit te verbeteren efficiënt en meetbaar uitvoeren
 • Maar ook: om de data automatisch te verrijken!

Pimcore’s Datadistributie feature

Hoe kan je een complex dataverspreidingsvraagstuk managen? Distribueren neemt steeds grotere vormen aan. En de behoefte om data te delen via steeds meer manieren, formaten en specifiekere momenten wordt alleen maar groter. De vraag is dan ook: hoe breng je meer uniformiteit en efficiency in distributie van data? Pimcore heeft daar verschillende features voor:

 • Pimcore’s webservices (API): Alle features worden aangestuurd via de centrale API van Pimcore, welke tevens kan worden opengezet met ‘toegestane informatie’ voor een klant of externe user.
 • Webportal voor assets: De MDM-­PIM-tool geeft een set data vrij via een webportal: een beeldbank, een downloadportal of een merk- en partnerportal.
 • Crossmedia-Publishing & Web-to-Print: Pimcore biedt uitgebreide ondersteuning voor crossmedia publishing en web-to-print mogelijkheden.
 • Via headless front-end development: De voorkant – webshop, catalogus, website, kennisportal of andere online media – kan worden ontwikkeld via front-end development.
 • Via Pimcore’s output channels: Pimcore kent zogenoemde ‘output channels’. Deze kun je configureren  per klant(segment), maar je kunt ook instellen welk type file met welke data klanten via welk channel op welk moment kunnen ontvangen. Via een MDM­PIM-tool genereer je een pakketje data met niet alleen een CSV-, XML- of XLS-file, maar ook met bijbehorende visuals. De klant kan die vervolgens downloaden via een linkje dat hij via e-mail ontvangt op een per klant ingesteld tijdstip.

Ben je benieuwd naar de grootste voordelen van deze features? Download dan nu de whitepaper Waarom Pimcore en lees hierin alles over het PIM-systeem Pimcore en deze vier key features.

WHITEPAPER – WAAROM PIMCORE?

Waarom Pimcore Whitepaper

Direct contact met een PIM specialist: