WLS Products is gespecialiseerd in levering van voedingssupplementen en producten voor biatrische patienten. WLS Products zocht niet alleen een partij die de technische realisatie van de webshop kon verzorgen, maar vooral een partner die meekijkt en meedenkt in de e-Commerce activiteiten.

Over WLS Products

WLS Products is gespecialiseerd in levering van voedingssupplementen en producten voor biatrische patienten. Mensen die een vermageringsoperatie ondergaan hebben veel baat bij het gebruik van de juiste voeding. WLS Products hanteert zeer hoge eisen aan de producten. Zo is het een absolute voorwaarde dat de grondstoffen perfect zijn. Het grootste deel van de doelgroep van WLS Products zit gedurende de rest van het leven vast aan een verantwoord en uitgebalanceerd voedingspatroon. Door continue te innoveren met nieuwe producten blijft de keuze divers en up-to-date. WLS Products levert primair aan consumenten maar heeft ook een eigen netwerk met distributeurs. De verkoop verloopt primair via de webshop. WLS levert aan klanten in heel Europa.

WLS Products

MEER WETEN OVER OPENCART?

Online excelleren

WLS Products zocht niet alleen een partij die de technische realisatie van de webshop kon verzorgen, maar vooral een partner die meekijkt en meedenkt in de e-commerce activiteiten. De samenwerking met Youwe reikt dus veel verder dan enkel het leveren van technische expertise. Samen met WLS is een plan gemaakt om online te excelleren en dit wordt continu geoptimaliseerd.

Na de eerste ervaringen met de webshop ontstonden er vanwege het sterk groeiende aantal bestellingen nieuwe uitdagingen. Zo werd het ondoenlijk om de webshop bestellingen handmatig in de boekhouding te krijgen. Ook werd het steeds complexer om alle bestellingen binnen de gewenste snelheid te kunnen leveren aan klanten.
Door de sterke groei ontstonden er uitdagingen op het gebied van fulfillment. Het verpakken en versturen van bestellingen moest worden gestroomlijnd. Er is een fullfilmentpartij geselecteerd die ervaring heeft met verwerken van grote aantallen bestellingen.

WLS Products
WLS Products

Verbeteren van assortiment en klantenservice

Youwe heeft WLS geholpen door de afhandeling van orders realtime in haar boekhouding te integreren. Hiermee is aanzienlijk bespaard op de handmatige administratieve handelingen van WLS Products. Youwe heeft WLS geholpen door een koppeling te maken met een externe fulfillmentpartij, waardoor de tijd tussen het plaatsen van een bestelling en de daadwerkelijke levering hiervan zo kort mogelijk is. Ook zijn hiermee de kosten van het verzenden van bestellingen sterk verlaagd.

Youwe is e-commerce partner van WLS Products. Vanuit een proactieve insteek worden verbeterpunten aangedragen en geïmplementeerd. Waar WLS zich primair focust op het verbeteren van het assortiment en de klantenservice heeft Youwe de rol om de e-commerce activiteiten van WLS Products te blijven optimaliseren. Een webshop is immers nooit af en de kracht zit niet alleen in het aanbod (prijs / kwaliteit) maar ook in het kunnen inspelen op trends & ontwikkelingen en feedback van klanten.

ER IS AANZIENLIJK BESPAARD OP DE HANDMATIGE ADMINISTRATIEVE HANDELINGEN 

Eenvoud voor klanten

  • Zeer eenvoudig om een bestelling te plaatsen voor zowel bestaande klanten als nieuwe klanten
  • Optimale gebruikerservaring
  • De webshop orders worden automatisch in het boekhoudpakket ingelezen
  • Gereduceerde handmatige acties rondom de financiële administratie van de webshop
  • De betaalde orders worden automatisch doorgestuurd naar een externe fulfillment partij
WLS Products

“De afgelopen jaren maakten we een stormachtige groei door, met alle uitdagingen van dien. Youwe is in staat gebleken ons tempo bij te benen.”

– WLS Products

Huisman Schoenmode
Concept 4 Cars
WLS Products