Taking stage: Youwe in Parijs tijdens Magento’s partner kick-off

Succesvol zijn in een steeds sneller veranderende en complexer wordende digitale wereld

PARIJS – Op 8 februari 2017 vond in Parijs de jaarlijkse Magento Partner Kick-Off 2017 plaats. Op uitnodiging van Magento gaf Henk Mensinga – Youwe Digital Transformation Consultant bij Youwe – een presentatie over de trends en ontwikkelingen op het gebied van B2B e-commerce, de nieuwe Magento B2B Suite en de succesvolle samenwerking tussen Magento en Youwe. Aan de hand van twee customer case studies werd inzichtelijk hoe Youwe en Magento organisaties succesvol laten zijn in het bedrijven van B2B e-commerce in het tijdperk van de Digitale Transformatie.

 

DIGITALE TRANSFORMATIE: WAT IS HET EN WAT BETEKENT HET VOOR ORGANISATIES

De Digitale Transformatie is het tijdperk waarin de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen steeds belangrijker wordt voor de manier waarop organisaties online zaken doen. Binnen het e-commerce domein betekent dit dat consumenten steeds beter in staat worden gesteld online aankopen te doen via apparaten als smartphones, horloges, ringen en andere ‘wearables’. Dit is het einde van de traditionele portemonnee, en een uitdaging voor organisaties.

 

Organisaties ondervinden steeds meer het belang van de digitalisering van hun verkoop- en serviceprocessen. Zij zien niet alleen de kansen voor een succesvolle toekomst, maar erkennen ook de uitdagingen en transformeren hun organisatie en gebruik van IT-systemen. De keuze voor de integratie van een ordermanagementsysteem (OMS) in de e-commerce omgeving is een voorbeeld van hoe organisaties flexibeler willen worden om (online-) klanten een betere en consistente omni-channel commerce ervaring te bieden. Uiteindelijk is dat het uitgangspunt van B2B e-commerce; het bieden van de optimale customer journey met als resultaat meer conversie en meer tevreden en loyale klanten. Hoogste tijd voor organisaties om na te denken over hoe hun traditionele landschap open te breken en te ontsluiten, op een beheersbare en veilige manier.

 

YOUWE EN MAGENTO: ULTIEME SYNERGIE IN B2B ECOMMERCE

Ondanks de vele voordelen van B2B e-commerce, zijn er toch veel organisaties die vraagtekens zetten bij het investeren in en implementeren van een B2B e-commerce platform. Vaak wordt het proces van implementatie als te ingewikkeld en tijdrovend ervaren en is men in de veronderstelling dat het onderhoud en het beheer van een B2B e-commerce platform de opbrengsten zal doen overstijgen. Ook een veel gehoord bezwaar is, dat organisaties bang zijn dat hun data zomaar op straat komen te liggen. Vaak zijn deze redenen ongegrond, omdat organisaties in het voortraject al niet goed hebben nagedacht over hun online business strategie en welk platform en B2B e-commerce partner hier het beste bij past. De markt vraagt om toegankelijkheid en snelle interacties. Aan de vooruitstrevende B2B organisatie dus de schone taak om hierop te reageren.

 

De combinatie Youwe en Magento is de ultieme synergie in B2B e-commerce. Magento als marktleider in het leveren van high-end webshop software. Youwe als specialist en gids binnen de B2B e-commerce markt, van strategie en concept tot aan realisatie en conversie. Youwe is al jarenlang een vaste Magento Enterprise Solution Partner. Dit staat voor een schat aan ervaring op het gebied van Magento, een in-house Magento development team en de aanwezigheid van een ervaren Magento support team voor klanten; of het nu gaat om kleine aanpassingen, security updates of een calamiteit.

 

Henk Mensinga, Digital Transformation Consultant bij Youwe:

”Magento Enterprise evolueert naar een volledige e-commerce suite met de toevoeging van Magento Business Analytics, Commerce Order Management, B2B modules en advanced CMS functionaliteit. Door deze toevoegingen wordt de Enterprise oplossing van Magento een steeds aantrekkelijker propositie die serieus gaat bijdragen aan het vormgeven van de digitale transformatie.”

 

Amy Schade, Sr. Partner Enablement Manager bij Magento:

“With the current B2B e-commerce market being twice the size of B2C, the opportunity for B2B organizations and our valued Magento Solution partners like Youwe is prime!”

 

MAGENTO 2: ERP-KOPPELINGEN, MARKTPLAATS EN COMMUNITY

Het ERP-systeem (Enterprise resource planning) speelt een centrale rol binnen alle processen van een organisatie. Magento speelt in op de uitdagingen van hun klanten doordat de oplossing Magento 2 uitstekend is te koppelen met bestaande pakketten van organisaties: Mailsysteem, Datacenter, ERP-pakket, en PIM-software. Daarnaast kunnen Magento klanten terecht in de Magento Marktplaats: Een plek waar ontwikkelaars, ontwerpers en implementatie-specialisten samen komen voor professioneel ontwikkelde tools en extensies t.b.v. hun Magento webshops. Dit geeft aan hoe actief de community van Magento is, en dat is nou precies wat Magento zo enorm krachtig en aantrekkelijk maakt voor organisaties.

 

 

MAGENTO B2B SUITE: EEN TOTAALOPLOSSING VOOR B2B E-COMMERCE

Als een organisatie Magento wil uitbreiden, kan men kiezen uit veel verschillende extensies die helaas vaak compatibiliteitsproblemen met zich meebrengen. De nieuwe Magento B2B Suite bevat alle functionaliteiten die men mag verwachten in een Magento B2B-omgeving, in één complete extensie. Van het aan- of uitzetten van onderdelen tot het bepalen van welke functies voor welke klanten beschikbaar zijn, zonder ingewikkelde handleidingen of lastige installatieprocedures. Zo verandert Magento in het ideale platform voor B2B e-commerce.

 

BUT THERE IS MORE

Benieuwd naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van B2B e-commerce, de nieuwe Magento B2B Suite en de succesvolle samenwerking tussen Magento en Youwe? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Voor meer informatie over Magento 2, lees hier het whitepaper ‘Magento 2: Nu overstappen of wachten?’.

HEB JIJ EEN VRAAG VOOR HENK MENSINGA, ONZE B2B ECOMMERCE EXPERT?

Henk Mensinga

Meer weten? Wij helpen je graag.