Gemeente Tholen (Zeeland) is ontstaan uit een fusie van verschillende gemeenten op het eiland Tholen en het eiland Sint Philipsland. Om echt volwaardig digitale dienstverlening te kunnen bieden, diende de oude website vernieuwd te worden. Youwe leverde een toptaken website op basis van Neos CMS.

Over gemeente Tholen

De gemeente Tholen (Zeeland) is ontstaan uit een fusie van verschillende gemeenten op het eiland Tholen en het eiland Sint Philipsland. De gemeente heeft circa 25.000 inwoners, waarvan de grootste kern die van Tholen is. Een leuk detail is de naam Tholen, die verwijst naar de tol die hier vroeger werd geheven op de Eendracht (nu het Schelde-Rijnkanaal) en de Striene.

Gemeente Tholen

MEER WETEN OVER TYPO3?

Vernieuwen van oude website

Gemeente Tholen kampte met een situatie waar menig gemeente last van heeft: een website die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Om echt volwaardig digitale dienstverlening te kunnen bieden, diende de oude website vernieuwd te worden. De oude website bleek niet:

  • De informatiebehoefte van de burgers voldoende te beantwoorden
  • De website was niet responsive
  • Voldeed niet meer aan de wetgeving van de Rijksoverheid op het gebied van bijvoorbeeld de Webrichtlijnen
  • De website was niet taakgericht

Webpagina’s moesten worden verminderd, wat resulteerde in efficiëntie voor de burger én de medewerkers van de gemeente Tholen, voor wie het beheer van de oude website behoorlijk arbeidsintensief was geworden.

Andere wensen die de de gemeente had met de nieuwe website was het verbeteren van de digitale dienstverlening.

Gemeente Tholen
Gemeente Tholen

Optimaliseren van dienstverlening

Gemeente Tholen wenste door het gebruik van de toptaken content strategie de dienstverlening te optimaliseren. Diverse gemeenten gingen de gemeente Tholen voor met een soortgelijke aanpak.

Youwe leverde een toptaken website op basis van Neos CMS waarmee de redactie op gebruikersvriendelijke wijze echt WYSIWYG pagina’s kunnen bewerken. Door centraal vanuit het zaaksysteem content via een realtime koppeling te verbinden aan het Neos CMS, kan de webredactie specifieke content selecteren en waar dan ook in een vooraf bepaalde opmaak of pagina publiceren. Content opnieuw invoeren is dan niet meer nodig. Tholen werkt met het Zaaksysteem van Mintlab.

200% GROEI IN ONLINE AANVRAGEN

Meer aanvragen via de website

  • 200% Groei in online aanvragen
  • 20% Unieke content, 80% content afkomstig uit het zaaksysteem
  • Website conform webrichtlijnen
  • Centrale informatiestructuur
  • Realtime koppeling Zaaksysteem (Mintlab)

Substantieel meer aanvragen via de website voor de producten en diensten van de gemeente: De toptaken content strategie zorgde dat binnen één maand na livegang al direct het aantal digitale verzoeken en aanvragen via de website toenam. Sterker nog over 2015 is een toename in de afgenomen digitale producten meer dan 200% geweest.

Gemeente Tholen

“Van ontwerp en vormgeving tot een moderne website voorzien van de juiste verbindingen met onze informatievoorzieningen. Uitstapjes zijn overbodig, Youwe heeft het in huis en denkt met ons mee.” 

– Pieter Lagerwerf, gemeente Tholen

ThiemeMeulenhoff
Heel Holland Bakt
Groei en Bloei