Bij PostNL gaat het om grote volumes. Dit vraagt een andere architectuur. Youwe verzorgt de volledige hosting van het Magento platform. 100% Up dat is het motto van dit platform.

Over PostNL

PostNL is het Nederlandse postbedrijf dat door de rijksoverheid is aangewezen om de universele postdienst in Nederland te verzorgen, van oudsher bekend als de ‘PTT’. Het bedrijf heeft 66.000 werknemers en heet sinds mei 2011 PostNL. Naast het bezorgen van post en pakketten in Nederland is het bedrijf ook actief in vijf andere Europese landen. Vanwege de dalende volumes in fysieke poststukken oriënteert PostNL zich al geruime tijd nadrukkelijk op andere terreinen, waaronder e-commerce en digitale dienstverlening.

PostNL

MEER WETEN OVER MAGENTO?

Vanuit digitaal kantoor naar bedrijfsprocessen

Bij PostNL gaat het om grote volumes. Dit vraagt om een andere architectuur. Youwe verzorgt de volledige hosting van het Magento platform. 100% Up dat is het devies van dit platform. Wanneer tijdens de kerstperiode de volumes en bestellingen toenemen mag het licht niet uitgaan. Daarom hebben we een 24×7 support ingericht voor deze omgeving. Geautomatiseerd worden alle processen nauwlettend gemonitord. Mocht er een storing komen op één van de machines, dan neemt een andere machine dit geruisloos over. Zonder dat de bezoeker hier last van heeft.

Security heeft topprioriteit. PostNL laat regelmatig een extern software beveiligingsbedrijf ons platform testen. Gewoon even kijken of er geen achterdeurtjes openstaan. Gelukkig werkt Youwe met het 4-ogen principe. Al onze software wordt altijd door een 2e developer gecontroleerd. Zo houden we de boel dicht. Fort Knox.

PostNL
PostNL

Aantal klanten verhoogd naar tweehonderd procent

Het aantal klanten van PostNL is verhoogd met maar liefst tweehonderd procent. En de gemiddelde orderwaarde van Postkantoor.nl steeg met honderdvijftig procent ten opzichte van de vorige webshop. De orderverwerking verloopt volledig geautomatiseerd en dankzij Single Sign On kan PostNL haar shop-in-shop concepten verder uitrollen. Door de hosting op een zeer snel clusterplatform zijn de laadtijden teruggebracht naar 0.8 seconden.

PostNL zag het aandeel e-commerce gerelateerde inkomsten toenemen van 33 procent eind 2016 tot 38 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar liet CEO Herna Verhagen weten tijdens de kwartaal- en jaarcijfers presentatie van 2017.

“Postkantoor.nl de vertrouwde service, maar dan online. Gemiddelde orderwaarde steeg met 150%.” 

Succesvolle integratie met SAP

  • Mutlishop bestelplatform
  • Multichannel B2C + B2B (mijnpostshop.nl)
  • Magento enterprise
  • PSP integratie
  • ESB integratie met SAP
  • Managed clustered hosting
  • Externe security audits
PostNL

Volledig omturnen naar een online organisatie”

– PostNL

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
De Klok Dranken