Klanttevredenheid staat bij Motorpartner hoog in het vaandel. Het nieuwe Magento platform zorgt ervoor dat professionele motorbedrijven en online klanten zich verbinden. Daarnaast biedt het online platform een betere ‘user experience’ door het proces van online winkelen te vereenvoudigen.

Over Motorpartner

Motorpartner is een nieuw samenwerkingsverband van professionele motorbedrijven en de groothandel in Nederland. Meer dan 50 lokale motorfietsbedrijven zijn al aangesloten, en dit aantal is groeiende. Motorpartner levert via de lokale vakman alles voor reparatie, onderhoud en behoud van motoren. Klanten kunnen er terecht voor afhalen, betalen, retour, advies en zelfs montage. Motorpartner levert alleen A-merken uit voorraad.

Motorpartner

MEER WETEN OVER MAGENTO?

Huidige webshop voldoet niet

De vraag was duidelijk: Creëer een platform waar professionele motorbedrijven en online klanten zich verbinden. De huidige webshop – www.nntgshop.com – is sinds een jaar in eigen beheer, maar is aan verbetering toe. Motorpartner wenst namelijk het proces van online winkelen te vereenvoudigen, door onder andere:

  • De webshop en de check-out om te bouwen, waardoor betalingsmethodes niet meer nodig zijn. De consument rekent af bij het desbetreffende motorbedrijf wanneer de bestelling wordt opgehaald.
  • Het door de klant kiezen van een nabij afhaalpunt te vereenvoudigen, gebaseerd op postcode.
Motorpartner
Motorpartner

Een verbeterde webshop

Een nieuwe Magento omgeving waarin de check-out volledig is aangepast. De verbeterde webshop omvat:

  • Een aangepaste check-out die ervoor zorgt dat het makkelijker is voor de klant om af te rekenen.
  • Een nieuwe kleurindeling waardoor het design er vernieuwend uitziet.
  • De mogelijkheid om een postcode in te voeren om een nabij afhaalpunt te kunnen kiezen.

“Onze klanten zijn zeer content met en enthousiast over de eerste versie van Motorpartner en daarom zijn wij dat ook.”

Snellere time-to-market

Het project is geslaagd wanneer het verbeterde platform wordt geaccepteerd door de verschillende motorbedrijven en particulieren. Het Magento platform moet daarbij zorgen voor een snellere time-to-market. Het is in dit stadium nog te vroeg om concrete resultaten te meten. In het eerste kwartaal van 2017 zal er samen worden gekeken naar wat voor concrete resultaten dit project heeft opgeleverd.

Motorpartner

“Youwe heeft alles op alles gezet om het Motorpartner platform in een zo kort mogelijke tijd operationeel te maken. Bijna alles werkte binnen de afgesproken tijd naar wens, de openstaande ‘puntjes op de i’ werden daarna snel en correct ingevuld”.

Jan de Vries – Directeur

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
Horticoop