Focus Bikes, een kwaliteitsmerk die je van een wereldspeler mag verwachten. Met de nieuwe Magento oplossing weet Focus niet alleen de customer journey voor de consument beter te integreren, maar ook de website als conversie-machine voor de dealers in te zetten. Win-win dus!

Over Pon

Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie. Auto’s, fietsen, scheepsmotoren en elektrotechniek: de organisatie is van vele markten thuis. Met ruim 450 vestigingen verspreid over 32 landen, leveren zij met A-merken als Focus Bikes, Cervélo, Volkswagen, Caterpillar, MAN en Continental de kwaliteit die je van een wereldspeler mag verwachten.

Focus Bikes

MEER WETEN OVER MAGENTO?

On- en offline customer journey

In lijn met de doelstelling van Pon Bicycle Group om de on- en offline customer journey voor de consumenten van Focus beter te integreren en de online website in te zetten als conversie-machine voor de dealers, was ook de huidige website van Focus Bikes aan vernieuwing toe. De website voldeed niet langer aan de voorwaarden om de doelstelling te realiseren:

  • De ‘bike-finder’ was onvoldoende relevant en voldeed niet aan de informatiebehoefte
  • De online klantbeleving was onvoldoende uitnodigend of inspirerend
  • De website had geen conversiepunten die naar de dealers leiden

Bovendien werd de productinformatie nog handmatig onderhouden in de website. De data was afkomstig van een export uit het Baan- (ERP) systeem. Knap tijdrovend, aangezien er meerdere bronnen werden onderhouden. Ook was de productcontent aan verbetering toe, in termen van foto’s, video’s en specificaties.

Focus Bikes
Focus Bikes

Oplossing

Pon heeft ervoor gekozen de oude TYPO3 installatie over te zetten naar een moderne Magento oplossing in combinatie met een ERP en PIM koppeling. De webredactie én bezoekers hebben nu plezier van een veelzijdig CMS, slimme zoekfunctie en configurator mogelijkheden in één.

Door de website in een nieuw jasje te steken, realiseert Pon:

  • Een slimme bike-finder, zodat consumenten de fiets vinden die aan hun wensen voldoet
  • Een overzichtelijke presentatie van Focus fietsen in de online catalogus
  • Een dealerfinder die aangeeft waar de fietsen te koop aangeboden worden

Alles op de website is erop gericht om de consument te informeren en hen door te begeleiden naar de dichtstbijzijnde dealer. Bijvoorbeeld voor een proefrit, die zij nu zelf kunnen aanvragen op de website. Ook toont de website welke fietsen bij welke dealer op voorraad zijn.

EEN INSPIRERENDE KLANTBELEVING DANKZIJ EEN VEELZIJDIG MAGENTO CMS PLATFORM

Resultaat?

Het vernieuwde Focus-bikes.com biedt wat consumenten vandaag de dag mogen verwachten.

En niet zonder resultaat:

  • Een verdubbeling van conversie naar de dealer locator ten opzichte van de oude situatie!

De nieuwe website brengt veel beter de hoogstaande kwaliteit van het merk Focus tot uiting en sluit bovendien veel beter aan op de (aankoop)reis van consumenten.

Focus Bikes

Focus (focus-bikes.com) is één van de luxe merken van Pon en wordt gewaardeerd om de hoogwaardige kwaliteit van de mountain & road bikes.

Ziggo