Five4u is dé Apple distributeur voor resellers in de Benelux en Frankrijk.Verschillende klanten, uiteenlopende wensen. Juiste productinformatie is key. Met een digitaal dashboard blijven zij in control en kunnen zij snel schakelen met de klant.

Over Five4U

Five4u is dé Apple distributeur voor resellers in de Benelux en Frankrijk. Sinds 1992 verkoopt en distribueert het bedrijf Apple producten, software en accessoires. Met ruim € 240 miljoen omzet een serieuze speler in een complexe markt. Productlanceringen volgen elkaar in hoog tempo op. Bij aankondiging van een product moet alles gereed zijn om kansen in klinkende cijfers om te zetten. Fabrikanten dicteren de keten en geven information laat vrij. Snel reageren, communiceren en leveren is essentieel voor succes. Dit vraagt om slimme online oplossingen en automatisering.

Five4U

MEER WETEN OVER PIMCORE?

Verschillende klanten, uiteenlopende wensen

Five4u rekent grote ketens, Apple-stores en kleinere speciaalzaken tot hun klanten. Waar de grote spelers via (EDI) automatisering hun volledige orderbeheer verzorgen willen kleinere afnemers graag alles zelf regelen wanneer het hen uitkomt. Klantspecifieke afspraken uit het ERP systeem worden gekoppeld aan het Magento e-commerce kanaal.

Juiste productinformatie is key. Maar presenteer 50.000 producten maar eens overzichtelijk. Met de intelligente zoekmachine wijs je je bezoekers de weg. Als ERP systeem wordt Unit4 Wholesale gebruikt, waarmee klantinformatie online moet worden ontsloten. Ook sales profiteert. Met een digitaal dashboard blijven zij in control en kunnen zij snel schakelen met de klant.

Five4U
Five4U

Dezelfde service en kwaliteit als het reguliere kanaal

Klanten van Five4u ervaren nu dezelfde service en kwaliteit als via het reguliere kanaal. Met één verschil. Via de online portal kunnen zij nu zelfstandig al hun zaken regelen. Zo heeft de organisatie haar handen vrij om de dienstverlening verder te verbeteren.

De kosten per order zijn sterk gereduceerd. De meeste klanten bestellen nu namelijk via de orderportal. Naar tevredenheid, want dankzij de koppeling met UNIT4 Wholesale zien klanten alleen díe productinformatie die voor hen relevant is.

“KLANTEN WAARDEREN HET DAT ZE ZAKEN ZELF KUNNEN REGELEN.”   

Klantspecifieke informatie

  • Integratie webshop met ERP systeem
  • Klantspecifieke informatie beschikbaar
  • Bestelling specificeren op datum/locatie
  • Intelligente zoekmachine

Handmatige invoer is passe. Dankzij een Product Informatie Management systeem worden productgegevens nu automatisch verwerkt, direct vanaf de fabrikant. Sales blijft broodnodig. Dashboards helpen hen de business verder te ontwikkelen. Op weg geholpen door meer inzicht in de behoeften krijgen klanten de aandacht die zij verdienen.

Five4U

Synergie tussen afdelingen verkregen door systeemkoppeling.”

– Five4U

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
PIM software desch