Grolsch distributeur De Klok Dranken is een 100% dochteronderneming van Koninklijke Grolsch en is onderdeel van de SAB Miller groep. Met vijf drankengroothandels is het exclusief Grolsch distributeur voor de horeca en evenement industrie.

Over De Klok Dranken

Grolsch distributeur De Klok Dranken is een 100% dochteronderneming van Koninklijke Grolsch en is onderdeel van de SAB Miller groep. Met vijf drankengroothandels is het exclusief Grolsch distributeur voor de horeca en evenement industrie.

De Klok Dranken

MEER WETEN OVER MAGENTO SAP?

Traditionele kanaal is taboe

Ruim 80% van de afnemers gaven tot voor kort de voorkeur aan de telefonische klantenservice. De keuze voor het traditionele kanaal is niet heel verrassend, aangezien het online platform na 20 jaar niet langer een volwaardige ondersteuning bood aan het bestelproces van de horecaondernemers, omdat er geen prijzen aan ondernemers getoond konden worden en tevens de voorraadinformatie niet realtime inzichtelijk gemaakt kon worden, nam dit veel tijd in beslag voor zowel de klantenservice als de klant zelf.

De Klok Dranken
De Klok Dranken

Extreem bestelgemak met Magento en SAP

Tijdswinst, omzetgroei en hogere klanttevredenheid, waren de beweegredenen voor De Klok Dranken om te investeren in een moderne B2B e-commerce shop, realtime gekoppeld met SAP ECC. Zij selecteerden Youwe (Magento Gold Partner) vanwege de multidisciplinaire insteek. Youwe heeft een responsive oplossing ontworpen die ervoor zorgt dat Grolsch haar klanten een online ervaring biedt die je vandaag de dag mag verwachten. Namelijk een Magento B2B e-commerce platform geïntegreerd met SAP ECC.

Extreem bestelgemak, luidde de voorwaarde voor het project. De Klok Dranken heeft een behoorlijke inhaalslag te maken in het online speelveld en dan moeten de voordelen wél duidelijk zijn ten opzichte van de telefoon. Het platform komt hieraan tegemoet door de bestelling in drie klikken te voltooien, direct de juiste prijzen te tonen en inzicht in de actuele voorraden te geven.

ONLINE BESTELLINGEN VAN 23% NAAR 30% IN DE EERSTE MAAND

Realtime koppeling aan SAP

Met het moderne Magento e-commerce platform, realtime gekoppeld aan SAP, heeft e-commerce zich ontwikkeld tot vanzelfsprekend onderdeel van de business vanwege:

  • Het platform is pas kort geleden opgeleverd, maar al in de eerste maand is een stijging van het aantal online bestellingen waargenomen van 23% naar 30%.
  • Dankzij een efficiënter bestelproces heeft de klantenservice nu meer tijd om aandacht te besteden aan datgene dat écht belangrijk is, namelijk de klant!
  • Hogere klanttevredenheid vanwege tijdswinst en bestelgemak door onder meer een gepersonaliseerde productenlijst gevoed vanuit SAP, waardoor alleen relevante producten getoond worden.
De Klok Dranken

“Meteen al in de eerste maand bestelde 30% van het totaal aantal afnemers via het online platform! Van hen krijgen we veel positieve geluiden terug.”

– De Klok Dranken

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
De Klok Dranken