ODS, dochter van het Duitse Klockner & Co, is een toonaangevend distributeur van staal- en metaalproducten. In 2013 realiseerden zij een omzet van zo’n 6,4 miljard euro in de Europese en Noord-Amerikaanse markten.

Over ODS

“Klöckner & Co breidt online staalhandel uit en richt zich op verdere digitalisering van de supply chain” luidt de kop van hun persbericht. And so we did…Inmiddels is de Nederlandse Klöckner webshop een feit!

ODS, dochter van het Duitse Klockner & Co, is een toonaangevend distributeur van staal- en metaalproducten. In 2013 realiseerden zij een omzet van zo’n 6,4 miljard euro in de Europese en Noord-Amerikaanse markten.

ODS

MEER WETEN OVER MAGENTO?

Voldoende uitdaging

Wereldwijde toegang tot het multi-metal assortiment via de webshop. En een online beleving zoals de klant anno 2014 mag verwachten. Dat is waarom Klockner Magento e-commerce integreert in de bedrijfsvoering. En wie daarvoor kiest, kiest voor efficiëntie, 24 uurs beschikbaarheid en een hoog serviceniveau.

Een klus met voldoende uitdaging. Organisatorisch gezien, projectmanagement binnen een internationaal speelveld waarbij ieder land autonoom fungeert is geen kinderspel. Een duidelijke rolverdeling is een must om e-Commerce organisatiebreed te laten werken. Maar ook technische uitdagingen, ieder SAP systeem is anders ingericht en de wensen lopen uiteen.

ODS
ODS

Een hoog servicelevel

Een verbeterde klantervaring door 24/7 bereikbaarheid, een hoog servicelevel en meer relevantie. Inzicht in het orderproces en selfservice functies zetten de klant in de drivers seat. Het e-commerce platform zorgt voor een efficiënt verkoopproces, de techniek reguleert nu diverse schakels in de keten.  En last but not least een boost in de verkoop door slimme cross- en upsell functionaliteiten. Een prima uitgangspunt om het e-commerce platform ook in andere landen uit te rollen!

EEN VERBETERDE KLANTERVARING DOOR 24/7 BEREIKBAARHEID

Synchronisatie met SAP

  • Realtime synchronisatie met SAP
  • Snel bestellen met importfunctie
  • Autorisatie per gebruiker
  • Automatische credit check
  • CMS functionaliteiten
ODS

Sturen op resultaat. 100% digitalisering geeft écht inzicht in de performance.

– ODS

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
De Klok Dranken