Met zo’n 130 miljoen kerstkaarten per jaar beleeft de post in de kerstperiode hoogtijdagen. Een aanzienlijk deel wordt online besteld, met een behoorlijke piek in de maanden november en december. Hosting is voor Create2Send een kritische factor voor succes.

Over Create2Send

Met zo’n 130 miljoen kerstkaarten per jaar beleeft de post in de kerstperiode hoogtijdagen. Een aanzienlijk deel wordt online besteld, met een behoorlijke piek in de maanden november en december.

Create2Send is één van de bekendste ontwikkelaars van kaartenapplicaties, en maakte onder meer Hema’s kerstkaarten.hema.nl, die in de kerstperiode alleen al zo’n miljoen kaarten online verkopen. Hosting is voor Create2Send een kritische factor voor succes.

Create2Send

MEER WETEN OVER HOSTING?

Juiste hosting provider

De kaartenapplicatie van Create2Send wordt ingezet door organisaties als de Hema, Sanoma en vroeger Hyves. Bezoekers kunnen zelf kiezen uit een set voor gedefinieerde kaarten of zelf een kaart ontwerpen. Deze worden vervolgens gedrukt en naar de ontvangers verstuurd.

Online applicaties als kerstkaarten.hema.nl zijn zeer kritisch op hun hosting provider, de applicatie moet opgewassen zijn tegen:

  • Een groot aantal bestellingen
  • In soms een zeer korte tijd (feestdagen)

Uptime en responsetijd van de applicatie zijn altijd heel belangrijk, maar zeker bij applicaties als Hema’s kerstkaarten.hema.nl waarbij de omzet slechts in enkele weken verdiend moet worden. Je kunt je dan geen trage site, onderbroken bestelproces, of andere errors permitteren. De schaalbaarheid en betrouwbaarheid van de kaartenapplicatie vormen voor dergelijke grote namen als HEMA de belangrijkste redenen om te kiezen voor Create2Send, waarbij de hosting provider voor hen kritisch is voor succes.

Create2Send
Create2Send

High performance in elk opzicht

Véél bestellingen van grote aantallen kaarten, binnen een tijdsbestek van soms enkele dagen: een kaartenapplicatie draait rond de feestdagen vaak overuren en dat maakt een betrouwbaar hostingplatform kritisch voor succes. Waar moet de applicatie aan voldoen? Aan de volgende punten:

  • Altijd in de lucht
  • High performance in elk opzicht
  • Snelle laadtijd
  • Performance Alert: continu monitoring

 

EEN STABIELE HOSTINGOMGEVING MET STEVIGE CONTROLE

Meerdere kaartapplicaties

Snelheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid, waren de belangrijkste doelen voor Create2Send. Dankzij de stabiele hostingomgeving bestaat er nu stevige controle op de performance van het platform. En die klanttevredenheid? Dat zit wel goed: Inmiddels heeft Create2Send ervoor gekozen om meerdere kaartapplicaties door Youwe te laten hosten.

Create2Send

“Aangezien kwaliteit en betrouwbaarheid ons bekendste handelsmerk zijn, beschikken we over een volle gereedschapskist van performance tools. Een te hoge laadtijd, of volle schijf wordt automatisch gemeld dankzij Nagios, een oplossing die ervoor zorgt dat het hostingteam een SMS krijgt wanneer de drempelwaarden worden overschreden. De bereikbaarheid voor de gebruiker wordt gemonitord door een Uptimerobot. En met Observium brengen we de statistieken van de omgeving in kaart, bijvoorbeeld de historische laadtijden over een bepaalde periode. Dat kan handig zijn om bepaald gedrag achteraf te analyseren. Voor wie denkt dat we nooit genoeg krijgen van performance tools: klopt! We hebben namelijk óók nog NewRelic, waarmee we elke potentiële bottleneck in de applicatie zichtbaar maken voor onszelf en onze opdrachtgevers.” 

– Bart Lute, systeemarchitect Youwe

Ziggo