Gemeente oplossingen

Youwe helpt gemeenten om effectiever met burgers, haar organisatie en partnerorganisaties te communiceren.

Gooise meren Typo3 responsive

GEMEENTEWEBSITES VOOR BURGERS

Het takenpakket van gemeenten wordt snel uitgebreid. Gemeenten anno nu zijn het voorportaal voor overheidsdienstverlening. Burgers en ondernemers vormen een groot deel van de doelgroep waarvoor de gemeente een belangrijke dienstverlener is. Daarnaast worden ook de eisen die de interne klant – de collega’s, wethouders en burgemeester – stellen groter. Als laatste doelgroep zijn de ketenpartners van belang. Bijvoorbeeld zorginstellingen, politie, andere gemeenten en ministeries.

We gebruiken daarvoor bewezen open source software waarmee we onze ideeën over Toptaken, Digitale Dienstverlening en online samenwerken realiseren.

FACTS & FIGURES

100% Open Source

Ruim 30% van de Nederlandse gemeenten is al overgestapt naar open source voor hun website of intranet. TYPO3 en Drupal zijn hierin de meestgebruikte systemen.

Shared Content Services

Youwe faciliteert samenwerking van gemeenten onderling of met partners. Onze shared-content services zijn een krachtig instrument om in een veilige omgeving snel data uit te wisselen.

Integraties

De juiste informatie voor iedereen beschikbaar (Website, Balie, Intranet of KCC). Youwe integreert naadloos uw zaaksysteem, document management omgeving of vergunningenapplicatie.

Webrichtlijnen 2

Youwe helpt gemeenten haar webrichtlijnen 2 (AA) certificering te behalen. Wij bouwen toegankelijke applicaties die met glans de audit voor accreditatie doorstaan.

Create once Publish anywhere

1 centrale bron voor je belangrijke data. De omnichannel strategy van Youwe zorgt ervoor dat bronnen slim en veilig worden ontsloten. Onze WCMS oplossingen distribueren gemeente informatie over alle kanalen.

Responsive & Adaptive

Applicaties die zich aanpassen naar het gebruikersdoel van de gebruiker. Op ieder platform en op ieder schermformaat. Maar vanuit 1 slim opgebouwde codebase zodat de TCO laag blijft.

ONZE ERVARING

Met ruim enkele tientallen jaren ervaring, ruim 110+ medewerkers en 4 vestigingen zijn wij een stabiele leverancier voor gemeenten

Youwe ontwikkelt sinds 2000 applicaties en online omgevingen voor Gemeenten en Overheden. Wij beschikken over een groot team aan gecertificeerde medewerkers die ieder een eigen specialiteit hebben ontwikkeld.  Wij ondersteunen Gemeenten van de eerste conceptuele ideeën tot de inrichting van servers en hosting. 

Security & data zekerheid 100%
Uptime Garantie 99%
Projecten binnen tijd en budget 90%
Vendor lockin 0%

ONZE KLANTEN

Met 110 collega’s maken wij gemeenten effectiever en relevanter voor de toekomst, geholpen door de kracht van open source.

Gemeente Bloemendaal_Wit
Gemeente Heemskerk_Wit
Gemeente Heemstede_Wit

YOUWE GEMEENTE OPLOSSINGEN

Wij hebben speciaal voor gemeenten producten ontworpen waarbij gebruikersfeedback, gemak en return on investment voorop staan.

TYPO3 Gemeentesuite

De TYPO3 Gemeentesuite kent als basis het TYPO3 CMS: een bewezen oplossing dat bij ruim 50 gemeenten in gebruik is. Youwe combineert dit met een dosis aan gemeentespecifieke uitbreidingen als koppelingen met klantgeleidingssystemen (Q-Matic, JCC), enterprise search (Google Sitesearch, SOLR, Elastic Search, Indica), GVOP, Webrichtlijnen 2, sociale media, Bekendmakingen, enzovoort.

Zaakgericht werken met Neos

De basis voor digitale dienstverlening zit hem in het publiceren van de juiste informatie op alle communicatiekanalen. De website is daarmee slechts een publicatiekanaal naar desktop, smartphone, tablet en sociale media. Het CMS Neos is slechts een middel om de content te structureren en publiceren. 80% van de inhoud zit in het zaaksysteem, als bron voor alle producten en diensten.

Drupal voor Gemeenten (DVG)

De basis die gelegd werd door gemeente Vught, een van de klanten van het eerste uur, en inmiddels bij een 10-tal gemeenten in gebruik, waaronder Youwe’s klant Haarlemmermeer. De Drupal voor Gemeente distributie kenmerkt zich door een sterke contentstrategie volgens het Toptaken gedachtegoed gerealiseerd bovenop het krachtige CMS-framework van Drupal.

Sociaal Intranet

Vaste structuren verdwijnen en maken plaats voor flexplekken, thuiswerken of veranderende en flexibele werktijden. Voor gemeenten komt daarbij dat de decentralisatie leidt tot de noodzaak beter samen te werken en ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden. Youwe’s intranet voor gemeenten is ontwikkeld met de wens om content te kunnen delen met andere gemeenten.

iphone 5 gooisemeren responsive

Download onze gratis whitepaper!

Over digitale dienstverlening & anders samenwerken

Whitepaper Youwe

RECENTE PROJECTEN

Neem vandaag nog contact met ons op.