Heidelberg voorziet in het hele spectrum van printservices en software oplossingen. Om hun bereik en afzet wereldwijd te verhogen, heeft Heidelberg een Europees platform gebouwd.

Over Heidelberg

Kodak, HP, Adobe en Canon: Het zijn de kwalitatief hoogwaardige producten waar we Heidelberg vooral van kennen. Heidelberg voorziet in het hele spectrum van printservices en software oplossingen. Om hun bereik en afzet wereldwijd te verhogen, heeft Heidelberg een Europees platform gebouwd die de markt voor Tetterode / Plantin aansluit op België en Nederland, de markt voor Macchingraf op Italië en tot slot Hartmann op Spanje.

Printing Systems Group (PSG) is overgenomen door Heidelberg.

heidelberg-thumbnail

MEER WETEN OVER PIMCORE?

Uitdagingen

De verschillende (internationale) vestigingen, 3 SAP ERP systemen en een indrukwekkende hoeveelheid aan (product)assortiment was aanleiding voor Heidelberg om te zorgen voor verbeterde Product Informatie Management (PIM).

 • Meerdere informatiebronnen en dubbele invoer
 • Match tussen reeds bestaande informatie en nieuwe informatie.
 • Gebrek aan een intelligente importfunctie
 • Beperkte product presentatiemogelijkheden

Een ander gemis was dat de mogelijkheden om productinformatie toe te voegen beperkt waren tot enkel gegevens uit het eCommerce platform en ERP systeem. In tegenstelling tot andere marktspelers, die hun producten aantrekkelijk presenteren met extra afbeeldingen, video’s en specificaties.

heidelberg-1
heidelberg-3

Oplossing

Vestigingen in 4 landen, 3 SAP ERP systemen en een enorme hoeveelheid aan (gedupliceerde) productassortimenten per vestiging: In tegenstelling tot een Magento installatie vormt Pimcore wél een oplossing om die (product)informatiestromen op logische wijze te structureren.

 • Pimcore zorgt voor één centrale bron met productinformatie.
 • Hierdoor is er minder sprake van systeemvervuiling, en kan makkelijker geïdentificeerd worden welke producten de omzetmakers zijn en wat voor invloed dit heeft op de voorraad.
 • Productmanagers krijgen meer controle over het beheer van het assortiment en kunnen eenvoudiger marketingacties voeren op de webshop.

VOLLEDIGE CONTROLE OVER HET PRODUCTAANBOD

Resultaat

 • Snel bestellen met importfunctie
 • Autorisatie per gebruiker
 • Automatische credit check
 • CMS functionaliteiten

Youwe Amsterdam heeft het mogelijk gemaakt voor Heidelberg om het gehele product assortiment op een centraal punt te kunnen beheren en te verrijken, zodat er een volledige controle bestaat over het aanbod op het eCommerce platform. Alle vestigingen kunnen nu centraal productinformatie bewerken en het assortiment in de webshop beheren vanwege de koppeling met Magento. Door het toevoegen van een uniek SKU nummer in Pimcore behouden de producten toch de land en taal specifieke eigenschappen, maar worden er geen duplicaten in de Magento webshop ingeladen.

heidelberg-2