Kunststof voor toepassingen in treinen. Kunststof voor gebruik in vliegtuigen. Kunststof voor zwembaden of in stadions. En afnemers die variëren van signmakers en machinebouwers tot installateurs. Met een assortiment van meer dan 20.000 producten behoort Vink tot de grootste leveranciers van kunststof  halfabricaten. Niet alleen in Nederland, ook op Europese schaal is Vink uitgegroeid tot de grootste voorraadhouder en distributeur. De nieuwe webshop voor Vink VTS moet de opmaat worden voor een technische upgrade van veel andere shops.

Vink Visual Technology Solutions (VINK VTS) is familie van Europa’s grootste leverancier op het gebied van visuele communicatie. De diversiteit aan visuele uitingen is groot: lichtreclame, zelfklevende teksten, full colour afbeeldingen, car wraps tot innovatieve gebouwen wraps. Het is een markt die snel groeit. Met meer dan 100 vestigingen wereldwijd is Vink een internationale groothandel.

Persoonlijk contact

De online verkoop is voor Vink steeds belangrijker aan het worden. Tenminste, wat betreft de meer standaard kunststoftoepassingen. Arthur: “Voor bijna alle standaard producten voldoet de webshop, maar persoonlijk contact blijft belangrijk. Bijvoorbeeld bij projecten en advisering vooraf. Vink staat ook bekend om het leveren van expertise.”

VINK VTS
VINK VTS

Voordeel van Youwe: full service

Een nieuwe website moest het die brede klantengroep nog eenvoudiger maken om het uitgebreide assortiment te bestellen, concludeerde manager e-commerce Europe Arthur van Koetsveld. “We hebben eerst voor onszelf geïnventariseerd welke platforms in aanmerking kwamen. Het was duidelijk dat het een open source platform moest zijn, omdat je dan flexibeler bent in de integratie met ons eigen Microsoft Dynamics AX ERP-pakket. Het voordeel van Youwe is ook dat zij niet alleen de shop in Magento konden bouwen, maar ook full service leveren. Youwe kon de uitrol van de site voor ons verzorgen en het in praktijk brengen van de shop. Ook waren we geïnteresseerd in services als marketing automation waar Youwe al ver mee is.’

Magento 2.0

Een technische hobbel kon alvast vooruit worden voorspeld: de integratie met het ERP-systeem. Ook besloten Vink VTS en Youwe tijdens de ontwikkeling om over te stappen van Magento 1 naar het vernieuwde Magento 2.  “We waren in Nederland een van de eerste gebruikers van de opvolger van Magento 1. Dan weet je dat je een risico neemt, maar wat wil je: de veilige weg kiezen of een early adopter zijn? In het laatste geval ben je wel meteen verzekerd van support voor de lange termijn en je hebt de zekerheid dat je de allerlaatste stand van de techniek hebt. Het was een keus in goed overleg.”

Een keus die Youwe voor extra inspanningen stelde. Alle plug-ins en extensies die er zijn voor Magento 1 moesten worden aangepast of herschreven. Arthur: “Het hele proces heeft ons extra tijd en investeringen gekost. maar het resultaat mag er zijn. De site is niet alleen in look and feel helemaal van deze tijd, ook qua functionaliteit is vinkvts.nl verbeterd. Zo is de site eigenlijk een catalogus, een prijslijst en een kennisbank in één.’

VINK VTS
VINK VTS

Positieve reacties

In mei ging het nieuwe platform live. “We krijgen positieve reacties. De klanten vinden de site goed werken. We zien ook dat de shop goed converteert en aantoonbaar extra omzet oplevert. Ja, er zitten nog bugs in die te maken hebben met de keus voor Magento 2, maar alles werkt.”

Dat is een stimulans om ook volgende webshops uit te voeren conform het nieuwe websiteontwerp en de achterliggende functionaliteit. Het concept is futureproof. Arthur: “De webshop is op een schaalbare wijze gebouwd, zodat we de features en de template gemakkelijk kunnen uitrollen als andere profit centers een webshop wensen.”

E-commerce projecten waar we ook trots op zijn

Quooker logo - E-commerce magento webshop
PostNL
De Klok Dranken