Stichting Amazones is een lotgenoten community. Een website gemaakt door en voor jonge vrouwen met borstkanker. Er was behoefte aan een website meer van deze tijd, met uitgebreidere functionaliteit. Een website van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik voor zowel bezoeker als beheerder.

Over Stichting Amazones

Stichting Amazones is een lotgenoten community. Een website gemaakt door en voor jonge vrouwen met borstkanker. Naast informatie over uiteenlopende onderwerpen en evenementen, is de website een plek speciaal voor lotgenoten contact.

Stichting Amazones

MEER WETEN OVER DRUPAL?

Website van deze tijd

Sinds de eerste website in 2004 live ging, groeide het aantal bezoekers explosief naar maar liefst 35.000 unieke bezoekers en miljoenen hits per maand. Het bewijs dat jonge vrouwen met borstkanker hier informatie en contact zoeken. Er was behoefte aan een website meer van deze tijd, met uitgebreidere functionaliteit. Een website van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik voor zowel bezoeker als beheerder.

Stichting Amazones wordt volledig draaiende gehouden door vrijwilligers. Alle bestuursleden zijn zelf Amazones, met een volledige baan ernaast. Zij hadden dan ook veel hulp nodig bij het ontwerpen van de nieuwe website, maar ook bij het onderhouden ervan.

Stichting Amazones
Stichting Amazones

Drupal: Een gebruiksvriendelijk CMS

De website kreeg een complete ‘make-over’ en werd toegankelijker, actueler en gebruiksvriendelijker. Het aantal bezoekers steeg gestaag naar meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand, waarbij het percentage mobiele bezoekers naar meer dan 50% steeg. Daarnaast werd er een structurele kostenbesparing bewerkstelligd op het gebied van onderhoud en hosting. Door de inzet van Drupal als zeer gebruiksvriendelijk CMS zijn de vrijwilligers veel minder tijd kwijt aan het onderhouden van de content. Maar misschien wel het allerbelangrijkste, de website is een waardevolle ontmoetingsplek voor jonge vrouwen met borstkanker.

HET AANTAL MOBIELE GEBRUIKERS STEEG MET 50%

Webshop met betaalmogelijkheid

  • Mogelijkheid tot registreren en aanmaken van profiel
  • Krachtige zoekfunctionaliteit, ook binnen profielen
  • Webshop, inclusief betaalmogelijkheid
  • Mogelijkheid om te doneren

Onze technische kennis van Drupal en onze flexibele projectaanpak op basis van Scrum, stelde ons in staat om dit project tegen lagere kosten en kortere doorlooptijd te ontwikkelen dan andere partijen. Stichting Amazones had behoefte aan een technische partner in plaats van een leverancier. Een partij die meedenkt, proactief is en zich verantwoordelijk voelt voor de oplossing. Stichting Amazones heeft dit partnerschap in Youwe gevonden.

Stichting Amazones

Eindgebruiker centraal, zó bouw je een community die het thuisgevoel geeft.

– Stichting Amazones

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel