Op Utrecht Your Way komt al het toeristische en recreatieve aanbod uit de provincie Utrecht samen. Provincie Utrecht faciliteert in dit webportal met 23 aangesloten partners. Iedere partner levert haar toeristische-recreatieve data aan.

Over Provincie Utrecht

Op Utrecht Your Way komt al het toeristische en recreatieve aanbod uit de provincie Utrecht samen. Provincie Utrecht faciliteert in dit webportal met 23 aangesloten partners. Iedere partner levert haar toeristische-recreatieve data aan. De provincie organiseert de aansluiting op de landelijke database van VVV Nederland, traint webmasters en stimuleert de data-uitwisseling en samenwerking van de afzonderlijke partners.

Provincie Utrecht

MEER WETEN OVER DRUPAL?

Verhogen kwaliteit toeristische informatie

De provincie Utrecht had voor het project duidelijke doelen: de kwaliteit van de toeristische informatie verhogen, de kosten van het beheer van informatie verlagen en meer toeristen trekken naar de provincie. Om dit voor elkaar te krijgen waren zij op zoek naar een open oplossing om data vanuit verschillende bronnen in één centrale database te verzamelen. Daarnaast een redactioneel platform om de informatie te verrijken en  te verspreiden via de aangesloten partners.

Youwe’s grootste uitdaging was om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Om al deze partijen en mensen met één en hetzelfde systeem te laten werken. En hiernaast recht te doen aan alle goede ideeën die vanuit de stakeholders werden aangedragen. Met één gezamenlijk einddoel; een zo’n hoog mogelijke kwaliteit informatie aan toeristen bieden.

Provincie Utrecht
Provincie Utrecht

Centraal Drupal platform

Één centraal Drupal platform voor ruim 20 websites. Utrecht kon zo enorm besparen op kosten voor hosting en onderhoud. Slim hergebruik van content maakte ook de redactie een stuk efficiënter. Dit alles zonder tekort te doen aan alle mooie ideeën. Sterker nog, dankzij de slimme scheiding in architectuur kunnen nieuwe bouwstenen nu eenvoudig worden toegevoegd. Door verschillende leveranciers. Onze OTAP oplossing en code-reviewing zorgt voor een gecontroleerde publicatie flow.

EEN VERDUBBELING VAN HET AANTAL UNIEKE BEZOEKERS 

Volledig beheer vanuit CMS backend

Technische realisatie van serious gaming concept die:

  • Alle gamelogica bevat
  • Vanuit een CMS backend volledig te beheren is (o.a. content beheren, game rondes toevoegen, gebruikerbeheer)
  • E-mailcommunicatie kan genereren (user sign-up)
  • Offline datafiles kan importeren (Excel-import)

De Utrecht Your Way portal is nu een begrip. Steeds meer touristen weten de website te vinden. Ook in Google neemt het platform inmiddels een prominente plek in. Zo was er in één jaar een verdubbeling van het aantal unieke bezoekers. Om precies te zijn 650.000 en daar zijn we best een beetje trots op.

Provincie Utrecht

Open source geeft je de vrijheid om met verschillende leveranciers te werken.

– Provincie Utrecht

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel