Op Utrecht Your Way komt alle toeristische, recreatieve aanbod uit de provincie Utrecht samen. Provincie Utrecht faciliteert in deze webportal 23 aangesloten partners. Iedere partner levert haar toeristische-recreatieve data.

Over Provincie Utrecht

Op Utrecht Your Way komt alle toeristische, recreatieve aanbod uit de provincie Utrecht samen. Provincie Utrecht faciliteert in deze webportal 23 aangesloten partners. Iedere partner levert haar toeristische-recreatieve data. De provincie organiseert de aansluiting op de landelijke database van VVV Nederland, traint webmasters en stimuleert de data-uitwisseling en samenwerking van de afzonderlijke partners.

Utrecht kiest voor open source

MEER WETEN OVER DRUPAL?

Uitdagingen

De provincie Utrecht had voor het project duidelijke doelen: de kwaliteit van toeristische informatie verhogen, de kosten van beheer van informatie verlagen en meer toeristen trekken naar de provincie. Om dit voor elkaar te krijgen was zij op zoek naar een open oplossing om data vanuit verschillende bronnen in één centrale database te verzamelen. Daarnaast een redactioneel platform om de informatie te verrijken en  te verspreiden via de aangesloten partners.

Youwe Rotterdam’s grootste uitdaging was om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Om al deze partijen en mensen met één en hetzelfde systeem te laten werken. En hiernaast recht te doen aan alle goede ideeën die vanuit de stakeholders werden aangedragen. Met één gezamelijk einddoel; een zo’n hoog mogelijke kwaliteit informatie aan touristen bieden.

utrecht-1
utrecht-1

Oplossing

Één centraal Drupal platform voor ruim 20 websites. Utrecht kon zo enorm besparen op kosten voor hosting en onderhoud. Slim hergebruik van content maakte ook de redactie een stuk efficiënter. Dit alles zonder tekort te doen aan alle mooie ideeën. Sterker nog, dankzij de slimme scheiding in architectuur kunnen nieuwe bouwstenen nu eenvoudig worden toegevoegd. Door verschilende leveranciers. Onze OTAP oplossing en code-reviewing zorgt voor een gecontroleerde publicatie flow.

EEN VERDUBBELING VAN HET AANTAL UNIEKE BEZOEKERS 

Resultaat

Technische realisatie van serious gaming concept die:

  • Alle gamelogica bevat
  • Vanuit een CMS backend volledig te beheren is (o.a. content beheren, game rondes toevoegen, gebruikerbeheer)
  • E-mailcommunicatie kan genereren (user sign-up)
  • Offline datafiles kan importeren (Excel import)

De Utrecht Your Way portal is nu een begrip. Steeds meer touristen weten de website te vinden. Ook in Google neemt het platform inmiddels een prominente plek in. Zo was er in 1 jaar een verdubbeling van het aantal unieke bezoekers. 650.000 om precies te zijn, en daar zijn we best een beetje trots op.

utrecht-2

Open source geeft je de vrijheid om met verschillende leveranciers te werken.

– Provincie Utrecht