MVO Nederland geeft ondernemers praktische tips, laat goede voorbeelden zien en verwijst door naar handige contacten. Youwe heeft een portaal gebouwd waarmee MVO Nederland hun doelstellingen voor de toekomst kan realiseren.

Over MVO Nederland

MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto. MVO Nederland inspireert en motiveert ondernemers om met MVO aan de slag te gaan. Op zo’n manier dat People, Planet en Profit centraal staan in alle bedrijfsprocessen en ondernemersbeslissingen. Van inkoop tot sales, van productie tot personeelbeleid. MVO Nederland geeft ondernemers praktische tips, laat goede voorbeelden zien en verwijst door naar handige contacten.

MVO Nederland

MEER WETEN OVER DRUPAL?

Backend systemen waren verouderd

MVO Nederland heeft in 2013 het plan opgevat om de verouderde Drupal 6 website te vernieuwen. MVO Nederland wilde een frisse vormgeving, maar ook een portaal waarin partners met één profiel toegang tot alle systemen konden krijgen. Ook moest er een koppeling komen met het interne STB CRM systeem van MVO Nederland. Er was een wens om nieuwe webtools te bouwen en die te integreren in de corporate website.

De mogelijkheden in het Drupal 6 systeem waren beperkt en daarom werden er ook projectsites in andere systemen gebouwd. Dat zorgde voor een onoverzichtelijke situatie voor de partners maar ook voor MVO Nederland zelf. De koppelingen met backend systemen waren verouderd wat voor dubbel werk zorgde en oneigenlijk gebruik van systemen. Doelstellingen op het gebied van marketing en communicatie konden niet worden bereikt met het oude platform.

mvo-1
MVO Nederland

Oplossing

Youwe heeft een portaal gebouwd waarmee MVO Nederland hun doelstellingen voor de toekomst kan realiseren. Door goede koppelingen met het achterliggende CRM systeem, zijn de administratieve handelingen sterk vereenvoudigd en de mogelijkheden tot actief accountmanagement sterk verbeterd. De MVO partners kunnen in de toekomst gerichter worden voorzien van informatie en krijgen één overzichtelijke plaats waar ze deze passende tools, informatie en netwerken kunnen inzien.

EEN ONLINE OMGEVING VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

Eenvoudig beheren van content

  • Profiel mogelijkheid voor toegang naar verschillende websites met dezelfde inloggegevens
  • Gegevens en content migratie zonder daarbij data te verliezen
  • De eenvoudige mogelijkheden voor de redactie om content te beheren

De nieuwe website biedt een degelijke basis voor verdere doorontwikkelingen. Youwe heeft voor MVO Nederland het gehele traject gerealiseerd, van ontwerp, bouw, content migratie tot de koppeling met het CRM systeem. Door gebruik te maken van ‘Panels’ is er voor MVO Nederland veel vrijheid gecreëerd in de vormgeving van verschillende secties en pagina’s. Ook het verregaande gebruik van de taxonomy structuur heeft ervoor gezorgd dat er heel dynamisch omgegaan kan worden met informatie binnen het nieuwe portaal. Zo kunnen er allerlei relaties gelegd worden binnen de diverse onderdelen van de website.

MVO Nederland

Werkelijke toegevoegde waarde, dat is wat Youwe levert!”

– MVO Nederland

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel