Een rijke klantbeleving voor jong en oud. Met de nieuwe website zet Evean in op een sterke profilering en interactie met de doelgroep. En dat alles in een nieuw jasje!

Over Evean

Evean is er voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft en beschikt over een breed aanbod aan zorg: (gespecialiseerde) verpleging, verzorging en ondersteuning thuis, dagbesteding, verzorgd wonen, revalidatie en behandeling. Bovendien beschikken zij over een cursusaanbod op het gebied van welzijn, creativiteit en bewegen.

Evean

MEER WETEN OVER DRUPAL?

Een combinatie van platforms

Een website met voldoende herkenning, informatie en interactie voor en met de klant, een mogelijkheid tot het profileren als werkgever én een nieuw jasje. Evean wenste een combinatie van platforms die tegemoet komen aan de informatiebehoefte van meerdere doelgroepen namelijk: potentiële cliënten en hun naaste(n), stakeholders zoals ziekenhuizen en artsen en potentiële medewerkers.

 

Het voormalig CMS, Alterian, was na 4 jaar niet alleen end-of-life maar voldeed ook niet meer aan de verwachtingen, volgens Chantal Bosman (Online Adviseur). Evean kampte o.a. met een:

 

 • “old school” look and feel waarin het verhaal van Evean te weinig tot uiting kwam
 • beperkte diversiteit in de content door een vaste structuur van 12 templates
 • een overdaad aan informatie bestemd voor meerdere doelgroepen op één platform;
 • verminderde toegankelijkheid door een navigatie structuur die niet voldoet aan de search engine optimalisation (SEO), multi-device en mobile vereisten

 

De complexiteit van de oude website kwam de efficiëntie en time to market van Evean niet ten goede. Gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid waren daarom belangrijke voorwaarden voor de nieuwe oplossing.

Evean
Evean

Open source systeem

Evean heeft gekozen voor Drupal als CMS, een open source systeem wat wereldwijd ontzettend veel gebruikers en een actieve community heeft. Met de nieuwe Drupal website:

 

 • Komt het persoonlijke karakter van Evean tot uiting door de rijke fotografie en storytelling
 • Kan de redactie gemakkelijk zelfstandig van A tot Z webpagina’s vormgeven en zo content aantrekkelijker presenteren
 • Vinden gebruikers sneller de informatie die zij zoeken, dankzij zogenaamde ‘overzichtspagina’s’, die fungeren als kleine zoekmachines met slimme filters.
 • Is Evean voor jong en oud bereikbaar via elk kanaal, doordat de website van scratch af aan SEO en mobile vriendelijk is gebouwd

 

Met een nieuwe site, een fris design en opgeruimde content voorziet Evean van een aantrekkelijk platform dat aansluit op de behoeften van haar doelgroep(en). De interactie met de klant is volop aanwezig door een team van zorgconsulenten die dagelijks aan de vragen van de websitebezoeker voldoen. De redactie heeft veel vrijheid in het bewerken en uitbreiden van webpagina’s, zonder dat dit ten koste van de consistentie gaat die gebruikers helpt eenvoudig(er) te vinden wat zij zoeken.

” Youwe denkt met ons mee en functioneert als een echte partner! “

Een rijkere digitale klantbeleving

De soft launch is achter de rug: Primeur! Vanaf begin 2017 gaat Evean.nl écht van start en kunnen de eerste resultaten gemeten worden. Wat we verwachten?

 

 • Meer bezoekers én meer terugkerende bezoeken dankzij een rijkere digitale klantbeleving die bezoekers bij blijft
 • Meer directe verwijzingen dankzij een sterke online positionering
 • Sneller zoekresultaat, waardoor in minder tijd meer conversies plaatsvinden
 • Meer tevreden klanten door de goede klantenservice en mogelijkheden tot interactie op de website
Evean

“De samenwerking met Youwe verloopt goed, ze denken actief met ons mee en functioneren als een echte partner. Met elkaar hebben we in deze eerste fase al een mooi resultaat neergezet, op naar de volgende fase!”

Chantal Bosman – Online Adviseur