Een booming industrie is het, die van de offshore winning van gas en windenergie. Een Nederlands ontwerpbureau speelt een prominente rol in die markt: GustoMSC. Die vooraanstaande positie werd echter niet gereflecteerd door de bestaande website. Het bedrijf klopte aan bij Youwe voor een zeewaardige site. Met succes.

De winning van gas en de productie van windenergie gebeurt op offshore units die verplaatsbaar zijn. Dat zijn boor- en productieplatforms en offshore installatieschepen. De zogenaamde FPSO’s – afkorting voor Floating Production, Storage & Offloading – zijn in feite varende installaties om gas op te slaan en te behandelen.

 

Tot 2011 opereerden Gusto en MSC nog zelfstandig, onder de vlag van SBM Offshore. Tegelijkertijd met het samengaan werd het bedrijf verzelfstandigd. En daarmee groeide de behoefte aan een professionele eigen identiteit in de markt. Ook online.

GustoMSC
GustoMSC

Grote hoeveelheid data migreren

Youwe kreeg niet alleen de vraag de site te vernieuwen. Belangrijke randvoorwaarde was ook: hebben jullie de technische skills in huis om de grote hoeveelheid data van de bestaande site effectief te migreren? Het was een vraag die we met onze technische bagage wel aandurfden. Voor de site gustomsc.com gebruikten we Drupal als onderlegger. Belangrijke vernieuwingen:

  • De site is geschikt voor elk scherm en verschillende devices
  • De beheerders hebben meer mogelijkheden om leads te genereren, een belangrijke voorwaarde
  • Bezoekers kunnen realtime volgen waar de offshore units die GustoMSC heeft ontworpen zich bevingen
  • Via een slimme CRM-koppeling kunnen bezoekers meteen een relevante catalogus met (product)specificaties raadplegen

Zelf CMS beheren

Bouwen is niet het enige waarvoor Youwe expertise leverde. We hebben onze kennis ook uitgebreid met de eigen medewerkers van GustoMSC gedeeld. Daardoor is de opdrachtgever in staat om met minimale technische ervaring het content management systeem te beheren. Voor de redactie is het nu eenvoudig mogelijk om zelf nieuwe landingspagina’s te bouwen, zonder dat er ook maar één regel code aan te pas komt.

GustoMSC

Drupal projecten waar we ook trots op zijn

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel