De diagnose: borstkanker. Als vrouw stort op dat moment je wereld in. Helemaal als je die boodschap op een jonge leeftijd te horen krijgt. Contact met lotgenoten helpt. Dat gebeurt veelvuldig online, via de website van De Amazones, onderdeel van de Borstkankervereniging Nederland. Na zeven jaar was het tijd voor een technische update van de site door Youwe.

De Amazones is misschien niet onze grootste klant, maar wel één om met extra inzet voor te werken, want een online platform als de-amazones.nl voorziet in een grote behoefte. Op het forum kunnen vrouwen die op jonge leeftijd zijn getroffen door borstkanker er ervaringen uitwisselen. Anderen bloggen om over hun lotgevallen te vertellen. Dat gebeurde tot voor kort op een site die qua technische functionaliteit museum-waardig was.

De Amazones
De Amazones

Grootst mogelijke efficiency met Drupal

Dankzij financiële ondersteuning van de Postcodeloterij en Pink Ribbon kon de bestaande Drupal-site worden gerenoveerd. Wat niet wil zeggen dat er een budget tegenover stond om flink uit te pakken. Daarom heeft Youwe de vraag van de Borstkankervereniging Nederland om te vernieuwen met de grootst mogelijke efficiency beantwoord. Ook de nieuwe site is gebaseerd op Drupal, om zoveel mogelijk van de bestaande functionaliteiten te kunnen behouden,maar dan aangepast aan de stand van de internettechnologie in 2017. Voor slechts een beperkt deel van de site hoefde daarvoor custom scripts te worden geschreven.

Technisch flinke uitdaging

Het klinkt eenvoudig, maar een omvangrijke site als die van De Amazones migreren naar een nieuwe Drupal omgeving is nog niet eenvoudig. “Technisch is het nog een flinke uitdaging”, zegt e-business manager Arjan van der Pol van Youwe, verantwoordelijk voor het project. “Maar de overgang is geruisloos verlopen. We kregen zelfs nog een compliment, omdat het leek alsof er helemaal niets gebeurd was.”

 

De nieuwe site van De Amazones is in de look and feel van de Borstkankervereniging Nederland gestoken en ook zijn er een aantal extra features toegevoegd, zoals een agenda en een ‘monitor borstkankerzorg’. Dat is een tool om online ziekenhuizen te vergelijken: wie levert de beste kwaliteit zorg in het geval van borstkanker en is goed in reconstructies?

Inmiddels draait de site naar tevredenheid. Dankbaar project voor Youwe!

De Amazones

Drupal projecten waar we ook trots op zijn

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel