3D-printers gaan de wereld die we nu kennen fors veranderen. Één van de fabrikanten die de 3D-boot niet wil missen is Skil Europe, die een eigen printer heeft ontwikkeld onder de bekende merknaam Dremel. Voor de Amerikaanse markt was er al een site, 3dprinter.dremel.com. Of die even naar 13 verschillende versies voor het marktsegment Eurazië kon worden omgezet, was de vraag aan Youwe.

Direct to consumer

De 3D-printer van Dremel is bedoeld voor de consumentenmarkt, maar dan wel als printer met professionele mogelijkheden en specs. De software is vriendelijk in het gebruik, het installeren is eenvoudig te doen. Via een touchscreen panel is de printer te bedienen. Online zijn er al diverse modellen beschikbaar voor nieuwsgierige consumenten die meteen aan de slag willen, zonder eerst zelf te programmeren. Een tekst in kunststof letters bijvoorbeeld, een schaakset of het besteklade.

Bosch Dremel
Bosch Dremel

Meer gebruiksvriendelijk met Drupal

Voor de 3D-printer bestond al een website voor de Amerikaanse markt, ontwikkeld met Drupal. Op basis van die broncode zijn versies ontwikkeld voor hoofdzakelijk Europese landen. Ook was er de wens om de Europese sites meer gebruiksvriendelijk te maken. Zo moesten beheerders de mogelijkheid hebben om de layout van pagina’s te veranderen. Ook kan er lokaal nieuwe content worden toegevoegd. Waar daarvoor in de vorige versie nog kennis van code nodig was, en dus de hulp van developers, is het nu voor elke beheerder mogelijk.

Drupal projecten waar we ook trots op zijn

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel