Direct aan de slag met DVG!

De Drupal voor Gemeenten distributie is een kant-en-klare op toptaken gebaseerde Drupal installatie. Deze distributie is een initiatief geweest van de gemeente Vught en wordt op dit moment al door meerdere andere gemeenten gebruikt, zoals de gemeenten Almelo, Oude IJsselstreek en Haarlemmermeer.
De distributie wordt niet door één partij onderhouden, maar door een collectief aan partijen. Youwe neemt een prominente plaats in binnen de gebruikersgroep en draagt actief bij aan de de doorontwikkeling van de distributie.
De distributie is gratis te downloaden via drupal.org/project/dvg.

Drupal Haarlemmermeer

De voordelen van Drupal voor Gemeenten:

– Voldoet aan de webrichtlijnen
– Kant-en-klare toptaken website
– Responsive
– Technisch uitgebreid door modules en koppelingen
– Makkelijk contentbeheer
– Verschillende contenttypen ingesteld

DE VOORDELEN VAN DRUPAL VOOR GEMEENTEN

Webrichtlijnen

De webrichtlijnen zijn verplicht voor de overheid. Niet op basis van een wet, maar op basis van afspraken. De DVG voldoet “as is” aan de webrichtlijnen versie 2 en heeft een webrichtlijnen-proof editor.

Toptaken

Toptaken zijn de meest voorkomende taken waarvoor bezoekers naar je website komen. Toptaken verschillen per gemeente en zelfs per seizoen. Met de DVG distributie heb je een kant-en-klare toptaken website tot je beschikking.

Responsive

Grote kans dat veel mensen uw website met een mobiel apparaat bezoeken, zoals een smartphone of een tablet. De DVG distributie is volledig responsive en zorgt ervoor dat uw website zich aanpast aan het apparaat waarmee de website wordt bekeken.

Technische punten

De distributie is ontwikkeld met Drupal 7 en bevat onder andere webformulieren met multistep en conditionele velden, DigiD 4 authenticatie met SAML koppelvlak, een Ogone koppeling voor betalingen en een afspraken-module koppeling Q-matic Suite.

Contentbeheer

Op het gebied van contentbeheer zit de distributie boordevol functionaliteit, zoals integraal versiebeheer, een linkmanager, een beeldbank en bestandenbibliotheek natuurlijk met de mogelijkheid tot meta-datering en nog veel meer.

Content en typen

Naast alle technische en functionele punten, zijn er ook al verschillende contenttypen ingesteld en is de distributie voorzien van dummy content. Zo kun je direct aan de slag!

SUCCESVOLLE DRUPAL VOORBEELDEN

Bekijk succesvolle voorbeeld projecten die wij realiseerden. Neem gerust contact op met een Drupal Specialist voor meer informatie over een case.

Nestle - customer journey en online campagne
Auping drupal en online marketing - Youwe
Bosch Dremel

Neem vandaag nog contact met ons op.