Welkom bij Youwe

– “We are all created equal”-

Wist je dat je het beste gedeelte van je leven doorbrengt met collega’s? Youwe vindt het van belang dat medewerkers op een goede manier met elkaar kunnen samenleven. De naam luidt ook niet voor niets ‘Youwe’: ‘Jij en Wij’!.

 

First impression

Nee, we gaan niet je handje vasthouden op je eerste werkdag. Nee, we laten je niet watertrappelen. Nee, we kunnen je ook niet vertellen hoe je dag eruit zal zien. We houden van aanpakkers die niet bang zijn voor het onbekende. Hulp zwemt hier overal rond maar je moet wel zelf je hengeltje uitgooien! Je wordt regelrecht de zee ingegooid en als je dan komt bovendrijven, dan klopt het.

De lunch? Die krijg je erbij! In ruil hiervoor verwachten we dat je iedereen een high-five geeft en jezelf voorstelt. Ready? Opruimen maar! Wij ruimen zelf onze eigen rommel op, in een ideale situatie.

We vinden dat je zoveel mogelijk van je mag laten horen. Daarom is het traditie dat een nieuwe werknemer zich per e-mail voorstelt aan al zijn collega’s. Ook vinden we het fijn als je na je proeftijd -na 30 dagen- een stukje op ons intranet plaatst. Spaar ons hier alsjeblieft niet! We are eager to learn!

Buiten je functie om is het niet onbelangrijk je te bedenken wat je kan bijdragen aan je circle, wat doet je circle en wat is jouw rol? Zie het als een persoonlijke missie om erachter te komen wat je circle doet en wat hen trots maakt.

Communicatie is key

Op het gebied van systemen kiezen wij intern voor de best-of-breed. We willen verbinden, informatie delen en samenwerken. Maar denk nou niet dat alles digitaal besproken wordt, nee, dat zeker niet. We weten allemaal dat digitale berichten geen emotie kennen. Daarom geven we de voorkeur aan –zowel extern als intern- real-voice talking. Pak liever de telefoon of spreek iemand in het echt aan, om miscommunicaties te voorkomen.

Proactief in plaats van reactief. Red je een deadline niet? Zeg het! Tegen zowel de opdrachtgever als je collega. Vertel liever van tevoren dat je iets niet haalt en wanneer je het wel denkt te halen dan helemaal niks of achteraf. Zo voorkom je ontevredenheid, mits het binnen de perken blijft natuurlijk.

Ben je een einzelgänger of een teamplayer? Hopelijk het laatste! Signaleer je een probleem? Communiceer! Bij Youwe hebben we graag dat problemen met elkaar opgelost worden. Transparantie en kwetsbaarheid. Je schamen hoeft hier niet, fouten maken mag niet maar moet. Durf, los op en leer.

Managementlagen? Are you kidding me?

Bij Youwe heeft iedereen zijn eigen rol. Aan lagen doen we niet, niemand is meer dan een ander. Wel hebben sommigen meer kennis dan de ander, waar we dan ook graag gebruik van mogen maken. Iedereen heeft toegang tot dezelfde informatie met uitzondering van privézaken en bedrijfsgevoelige materie. Ook doen we niet aan uitzonderlijke afspraken of arbeidscontracten, nee, deze zijn niet gewenst.

Moeite met het nemen van een beslissing of de manier waarop je je gedraagt? Stel jezelf dan de volgende vraag: ‘Doe ik dit thuis ook’? Is het antwoord ‘Ja’?: Go for it! Is het antwoord ‘Nee’?: Doe het dan bij Youwe ook niet. We willen geld verdienen, maar wel aan blije klanten.

Winst niet als doel maar als resultaat. Hoogleraar Alexander Rinnooy Kan:

“Wie denkt dat kennis duur is weet niet hoeveel domheid kost.”-

Meer lezen dan een sneak preview? Het Open Boek is onze gids en geeft ons de handvatten om te bereiken wie we willen zijn. Geen Utopie, wel een ambitieus doel. Hoe dat er uitziet?