Security Round Table

gevolgen AVG voor het e-commercedomein

Rotterdam, 15 augustus 2017 – B2B digital agency Youwe organiseert op 21 september een vrij toegankelijke round table over de gevolgen van de nieuwe privacywetging AVG voor e-commercebedrijven. Experts lichten de technische, juridische en procesmatige eisen en gevaren van de AVG toe, die met name voor marketing en e-commerce managers relevant zijn.

 

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), waardoor ook het e-commercedomein extra maatregelen moet nemen. Gert-Jan Jansma, Security Officer van Youwe: ‘Er zitten haken en ogen aan deze wetgeving die grote impact hebben voor het e-commercedomein. De vraag óf je gehackt kan worden, staat niet meer ter discussie. Het gaat er nu om dat je voldoende maatregelen neemt om data te beschermen, zowel in je processen als je systemen. Veel online ondernemers denken dat ze wel voldoen aan de wetgeving, maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval. Dat kan je duur komen te staan: de Autoriteit Persoonsgegevens deelt boetes uit van 4% de wereldwijde omzet of 20 miljoen euro als je niet aan de wetgeving voldoet.”

 

Van juridische tot procesmatige inzichten

Diverse experts zullen de gevolgen van de AVG voor het e-commercedomein bespreken. Privacy-advocate Ady van Nieuwenhuizen bespreekt de juridische consequenties, Rogier Hosman en Gert-Jan Jansma bespreken consequenties voor de processen en IT-systemen. Ook zijn er verhalen uit de praktijk: Marijke Terpstra, Chief Risk Officer bij Buckaroo en Olav Bleijenberg, Business & Management Consultant GRC bij Atos Consulting lichten toe hoe zij hun organisatie voorbereiden op de AVG.

Zij zullen onder meer vragen beantwoorden als:

  • Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de nieuwe AVG?
  • Wat is de impact van een datalek voor mijn webshop of website?
  • Hoe kan ik inzicht verkrijgen in het security-niveau van mijn webshop of website?
  • Hoe creëer ik intern draagvlak om verantwoord om te gaan met data?

 

Praktische informatie

De Security Round Table vindt 21 september van 10 uur tot 14 uur plaats in Spaces Hofplein (Room 4), Hofplein 20 te Rotterdam en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

 

Programma

09.30 – 10.00
Inloop

10.00 – 12.00
Welkom en introductie

Alles over de AVG binnen het e-commerce domein

Het belang van een goed en veilig online

betaalsysteemBest practices – Security done right

12.00 – 13.00
Lunch en Learn – roundtable discussie

13.00 – 13.15
Recap en afsluiting

 

Voor meer informatie en aanmelden, klik op onderstaande button.

SECURITY ROUNDTABLE
21 SEPTEMBER 2017