Mobiele snelheid

Mediaweb test top 200 bedrijven in Nederland

Eind oktober 2015 vond de mobiele snelheidstest plaats voor Nederlandse bedrijven. Mediaweb nam de top 200 bedrijven in Nederland onder de loep.

Op plaats 33 staat Cefetra, een online platform dat Youwe gebouwd heeft en goed uit de testresultaten komt. Belangrijk, aangezien snelheid één van de criteria is voor mobielvriendelijkheid, dat sinds april 2015 meetelt voor de zoekmachine indexering van Google.

Gebruikerservaring scoort hoog

Slechts enkele plekken onder bijvoorbeeld Blokker en Hema kunnen we absoluut niet ontevreden zijn. Vooral de gebruikerservaring gooit hoge ogen. Er zit geen negatief verschil tussen desktopsnelheid en mobiele snelheid voor de website. Responsive web design is dan ook meer regel dan uitzondering geworden.

Nieuw platform op TYPO3

De nieuwe corporate website van Cefetra is destijds gebouwd op een aantal pijlers. Allereerst de huisstijl die werd geüpdatet en de responsive aard die van toepassing moest worden in de vernieuwde versie. Het TYPO3 platform waar de corporate website op gebouwd was, was een verouderde versie. TYPO3 4.5 werd dan ook vervangen door de nieuwere LTS versie TYPO3 6.2. Binnen het platform moest bijvoorbeeld de organisatiestructuur zichtbaar zijn, geavanceerd gezocht kunnen worden en afdeling specifiek filteren werd een optie.

Pakket van eisen

Het gerichte pakket van eisen bestond zodoende uit een aantal uitspraken:

  • Een responsive platform, gebouwd op TYPO3 6.2
  • Browserondersteuning van IE versie 8 & 9, FireFox, Chrome, Safari & iPad
  • Vernieuwde vormgeving in samenwerking met de designafdeling

Op www.cefetra.nl kun je het resultaat bekijken. De responsive weergave verschijnt bij het groter en kleiner maken van de webbrowser.

Mobiele weergave

Sinds 21 april 2015 telt mobielvriendelijkheid van websites mee in de weging voor de mobiele zoekresultaten van Google. Dat stelt natuurlijk hoge verwachtingen. Met behulp van Google Pagespeed Insights zijn alle 200 grootste bedrijven met een kritisch oog bekeken op basis van 3 criteria: de snelheid op een smartphone, op een desktop en het gebruiksgemak op een smartphone. Voor deze criteria wordt de onderverdeling gedaan op basis van een score van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe beter, alles tussen de 0 en 64 is slecht.

Lees meer over:

Cefetra

TYPO3 specialist

Meer over Web Content Management:

Neem vandaag nog contact met ons op.