Magento 2.0

Magento eCommerce met 2.0 : veelbelovend?

Méér gebruiksgemak voor consument, beheerder en ontwikkelaars

Sneller, veiliger, een visual design editor, geautomatiseerd testen en nog veel meer gave features! Het was al aangekondigd voor het laatste kwartaal van 2015: Magento 2.0 is in aantocht. Veelbelovend, als je het ons vraagt. Het pakket biedt indrukwekkende performance verbeteringen, een verbeterde user experience voor alle gebruikers, de laatste technische standaarden en het kenmerkt zich met name door het gemak voor alle gebruikers. We bekeken de Beta versie en vroegen onze specialisten om hun visie op Magento 2.0 te delen.

 

Magento webshop: voordelen voor eindgebruiker

Magento 2.0 geeft duidelijk blijk van aandacht voor de eindgebruikers: de klanten. Zo is het gebruik van responsive overal doorgevoerd. De gebruikers kunnen met gemak op smartphones, tablets en phablets in de weer met webshops. Ook de intuïtieve user experience, die standaard wordt meegeleverd, spreekt tot de verbeelding, onder meer door een simplistisch design dat zich richt op het verhogen van clicks en conversie zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid.

 

Magento webshop: voordelen voor de shopeigenaar

De beheerder van de webshop geldt als belangrijke stakeholder, zij zijn immers dagelijks bezig met het beheren van hun producten, productinformatie en prijzen. In Magento 2.0 is dit een stuk efficiënter geworden door een overzichtelijke backend, met standaard product-templates, bulkwijzigingen en wizards. Ook kunnen prijzen van meerdere producten worden aangepast, denk bijvoorbeeld aan een procentuele verhoging op bepaalde productcategorieën. De meest in het ogende springende feature, waar menig webshop eigenaar blij van zal worden, is de Visual Design Editor (VDE): een functie in Magento 2 die de mogelijkheid geeft om gemakkelijk zelf, geheel visueel en met het gebruik van “drag and drop”, aanpassingen te doen aan een thema in het CMS.

 

Volgens de laatste technische standaarden

Het gebruik van de laatste standaarden, ondersteuning van PHP 5.6 sinds juni en zelfs PHP 7.0 sinds juli, standaard less CSS preprocessor en ondersteuning van jQuery, zorgen voor een verbetering van de algehele shopping. Door het gebruik van HTML5 kunnen de thema’s geheel responsive gemaakt worden en door CSS3 kunnen developers los gaan met visuele hoogstandjes. Volledig nieuw in Magento 2 is het testing framework dat focust op performance: er zijn circa 2.600 integratie-, 7.700 unit-, 100 JavaScript- en 100 statische tests om je performance te verbeteren. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen tests te ontwikkelen zodat je verzekert bent van succes bij het live gaan van je shop.

 

Waarom overstappen op Magento 2.0?

Op dit moment testen we hoe Magento 2.0 vergeleken bij Magento 1 uit de verf komt. Wil je geïnformeerd worden over onze bevindingen? Schrijf je in, en we houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Youwe heeft met succes het Magento 2 Partner Program doorlopen. Wij waren als Magento Certified partner een van de eerste die onze developers heeft getrained voor Magento 2. Hiervoor moest zo’n 40 uur aan studiemateriaal worden doorgenomen. Maar de theorie is natuurlijk niets zonder de praktijk. Ook moesten er een aantal oefeningen worden gedaan om aan te tonen dat onze ontwikkelaars behendig zijn met het nieuwe framework.

 

Youwe behaalt Magento 2 trainingen

Uiteraard waren er in het begin veel nieuwe aspecten zoals een strictere bestandsbeveiliging en een compleet nieuwe manier om modules te maken wat even wennen was. De modules zijn nu volledig modulair opgezet zodat er geen functionaliteit meer over meerdere modules verdeeld is, wat het ontwikkelen overzichtelijk maakt. Ook is er een nieuwe production-mode die ervoor zorgt dat Magento 2 20% sneller draait. Helaas moet hiervoor wel de code ‘gecompiled’ worden voordat men het resultaat ziet. Dit was wel een kleine hobbel voor onze ontwikkelaars, want gemiddeld moet er 4 minuten gewacht worden op een compile voordat de code testbaar is. Mocht je afvragen waar je terecht kan als je een Magento 2 webshop wilt dan is het antwoord dus: Youwe.

Whitepaper!
voorkant-in-artikel

Lees meer over:

Magento e-commerce

B2B

B2C

Magento 2.0: Maken of kraken?

Rob Wiek, CEO bij Youwe over Magento 2:

“Magento heeft geleerd van het eerste platform, de onbetwiste marktleider in de e-commerce software markt. Zie zo’n platform en positie maar eens te verbeteren.

 

Een belangrijke reden voor een nieuw platform en een nieuwe architectuur is performance. Bij grote aantallen producten (>500k) of shops was dat een uitdaging. Youwe loste dit vraagstuk op door Magento op een speciaal hostingcluster te hosten en de standaard MySQL database te vervangen door Mongo DB, om optimale laadtijden te halen. Nu is dit in de standaard software opgelost.


Magento 2 heeft langer op zich laten wachten dan beloofd. Maar het wachten is beloond: Magento 2 is ‘jam-packed’ en klaar voor nu én de toekomst. Als er niet teveel aan de licentie structuur verandert dan zal de leidende rol van Magento alleen maar verstevigen”

 

Wanneer is het beschikbaar?

“Youwe heeft Magento 2 draaien op haar testservers en is onder de indruk van de architectuur. Magento 2 is de ideale tool voor een omnichannel experience en presteert standaard heel erg goed. De vraag ‘wanneer over te stappen’ is niet voor iedereen hetzelfde te beantwoorden. In het algemeen stellen we dat het nog te vroeg is om over te stappen naar Magento 2. Youwe wacht tot Q1 2016, waarbij we de november (eerste stabiele) release en de eerste subversie release volgens planning achter de rug hebben.”

Magento 2 contact Rob

Rob Wiek

CEO

“Met Magento 2 staat een nog steviger fundament voor merchants die serieus met e-commerce aan de slag willen “

Vragen?

Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op.