Groothandels moeten vlucht naar voren kiezen

Het Financieele Dagblad

Stond Youwe’s CMO Rogier Hosman onlangs nog te schitteren tijdens ons round table event over de nieuwe privacywetgeving in het Rotterdamse Spaces, deze week doet Rogier verslag in het Financieele Dagblad over de omzet van de Nederlandse groothandels. Want wat blijkt? Deze sector groeit harder dan de Nederlandse economie. Genoeg reden voor journalist Jeroen Bos om Rogier te vragen naar zijn bevindingen. Want is het echt alleen maar rozengeur en maneschijn?

 

Het antwoord luidt ‘nee’. Want al klinkt een groei van de omzet nog zo mooi, de sector zou zich onvoldoende voorbereiden op de groeiende digitalisering en de opkomst van e-commerce. Internet zorgt er steeds meer voor dat eindklanten en producenten gemakkelijker met elkaar in contact komen. Gevolg: een deel van de groothandels zou zijn bestaansrecht als tussenpersoon kunnen verliezen.

 

Gelukkig is het nog niet te laat en kunnen de Nederlandse groothandels het heft in eigen hand nemen. Niet alleen door efficiënter te werk te gaan, maar ook door deze bedreiging serieus te nemen. Hoe dit er in de praktijk uitziet? Je leest het in het recente artikel ‘Vlucht naar voren nodig voor groothandels’ van Jeroen Bos.

 

Weten wat dit voor jouw bedrijf betekent?

Wil je weten wat dit voor jouw bedrijf betekent en hoe jij als groothandel jouw toegevoegde waarde kunt bewijzen? Neem dan vrijblijvend contact op met Rogier Hosman, B2B e-commerce expert bij Youwe, via r.hosman@youwe.nl of op telefoonnummer 06 14 48 17 12. We denken graag met je mee!

Youwe Linkedin

HEB JIJ EEN VRAAG VOOR ROGIER HOSMAN, ONZE B2B E-COMMERCE EXPERT?

Rogier Hosman - Youwe