De end-of-life van Magento 1

Hoe het precies zit

Magento gaf begin dit jaar aan dat support voor Magento 1 in november 2018 stopt. Vanaf dat moment zouden er geen (veiligheid)updates meer worden uitgebracht. Nadien verscheen het persbericht ‘Ongoing Magento 1 Support‘ waarin Magento het volgende aangeeft: ‘‘Magento 1 has been and will continue to be supported for the foreseeable future’’. Maar het moment is aangekomen, de end-of-life van Magento 1 is recent officieel aangekondigd. 

End-of-life

Elke software heeft een end-of-life en de EOL van Magento 1 is nu bereikt. Dat betekent dat het product het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt. Dat betekent dat het product niet langer verkocht of gepromoot zal worden. Magento 2 is nu al een tijd beschikbaar op de markt en wordt nu actief gepromoot. Voor de huidige gebruikers van Magento 1 is het belangrijk dat actieve support voor het product nu ook wordt beëindigd. Dat betekent dat er geen (security) updates meer worden uitgebracht. Als je wilt dat jouw Magento website veilig blijft heb je deze updates nodig.

 

Aankondiging end-of-life Magento 1

Mocht jouw organisatie nog niet overgestapt zijn naar Magento 2 dan wordt het tijd hier actief naar te kijken. Vanaf het moment dat Magento communiceert dat support daadwerkelijk stopt, geeft Magento zijn gebruikers 18 maanden de tijd om over te stappen naar Magento 2. De officiële datum die Magento heeft aangekondigd waarop support voor Magento 1 stopt is 1 juni 2020. Na deze datum zullen er geen updates en security patches meer worden uitgebracht voor Magento Commerce 1 en Magento Open Source 1. Het gevolg hiervan is dat het gebruik van Magento 1 na juni 2020 voor bedrijven erg kwetsbaar is voor veiligheidslekken. Hoe je dat kan voorkomen is om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk de overstap maakt naar Magento 2.

 

De overstap maken 

Alle versies van Magento 1 hebben een end-of-life en daarom is het belangrijk om als gebruiker over te stappen naar Magento 2. Dit zorgt ervoor dat je je webshop veilig houdt en alle functionaliteiten behoudt. Magento heeft aangegeven dat het begrijpt dat hier veel verwarring over is en dat het lastig is voor gebruikers snel de overstap te maken. Wil je weten hoe je de migratie van Magento 1 naar Magento 2 zo makkelijk mogelijk kan maken? Download dan onze whitepaper en leer er alles over: Download whitepaper Groei mee met Magento 2. 

Magento heeft het volgende gezegd over de migratie:

  • Voor Magento Commerce 1 (hiervoor ook wel bekend als de Enterprise Edition):

“Voor Magento Commerce 1 bieden we software-ondersteuning tot juni 2020. Afhankelijk van jouw versie kan software-ondersteuning zowel kwaliteitsupdates als beveiligingspatches omvatten. Lees ons Magento Software Lifecycle Policy om te zien hoe jouw versie van Magento Commerce 1 wordt ondersteund.”

  • Voor Magento Open Source 1 (voorheen bekend als Community-editie):

“Voor Magento Open Source 1 bieden we softwarebeveiligingspatches tot juni 2020 om ervoor te zorgen dat die sites veilig en compliant blijven. Ga naar onze pagina Juridische voorwaarden en bekijk ons Magento Open Source Software onderhoudsbeleid om te zien welke versies van Magento Open Source 1 software beveiligingsonderhoud blijven ontvangen.”

 

Groei mee met Magento 2

De tijd dringt en het moment om over te stappen naar Magento 2 is nu! Magento 2 is geen nieuwe versie van Magento 1, want het is een geheel nieuw platform. Zo is het ook geen update van Magento 1 naar Magento 2, maar is het een upgrade. De migratie kan veel tijd kosten maar met goede voorbereiding kan het soepel verlopen. Hoe jij je het best voorbereidt op deze overstap, lees je in de whitepaper: Groei mee met Magento 2.

Heb je vragen over Magento 1 end-of-life? Neem dan contact op met Youwe’s Magento specialist Henk Mensinga. Hij zit voor je klaar! Henk is bereikbaar op telefoonnummer (010) 466 86 38. Youwe doet graag een inventarisatie om in kaart te brengen wat de impact van migratie is voor jouw bedrijf.

Extra verdieping? Of nog eens rustig nalezen?

Download hier de whitepaper over de end-of-life van Magento 1.