Responsive Web Design

Drie inzichten die nieuwe impuls aan je business geven.

Vandaag de dag worden vrijwel alle websites responsive opgezet. We beschouwen het als hygiënefactor; organisaties zonder passende online vertegenwoordiging op mobiele apparaten, ondervinden daar vroeg of laat hinder van. Zo laat Google je positie in de zoekmachine mede afhangen van ‘mobielvriendelijkheid’. En dan te bedenken dat de term Responsive Web Design nog maar 5 jaar bestaat. Responsive is in opmars.

Responsive Web Design (RWD): Sinds de opkomst van mobiele telefoons zijn steeds meer bedrijven gaan investeren in mobiele zichtbaarheid. Door de verscheidenheid in schermformaten, platformen en technologieën werd dit al snel moeilijk te onderhouden. RWD bleek uitkomst te bieden: RWD zorgt ervoor dat je webapplicatie automatisch schaalt naar de verhoudingen van het scherm in de vertrouwde technologie van het internet. Het voordeel is dat de technologie bekend is bij het publiek, schaalbaar en dat de code in één applicatie staat.

Responsive websites & webshops, wat staat ons te wachten?

Eén website, passend voor elk scherm: Dat is wat we nu belangrijk vinden, maar hoe is dat over 5 jaar? En is touchscreen een blijvertje, of moet het plaats maken voor een volgende innovatie? Drie ontwikkelingen die op korte termijn realiteit worden:

 

  1. Een meeslepende experience

Responsive design is nu voornamelijk gericht op het geschikt maken van websites op kleinere schermen. Na mobiel is er nog een stap in het kleiner maken en dat zijn natuurlijk de smartwatches. Maar de volgende grote stap in RWD gaat uit naar grote schermen en misschien zelfs meerdere schermen. Met het oog op “foldable screens”, VR-brillen en hololenzen zal het formaat van een scherm minder belangrijk zijn. Doordat deze technologieën voorbij de restrictie van een tastbaar scherm gaan, wordt het zichtbare oppervlakte groter op de website. Er ontstaan nieuwe manieren om de customer journey en -experience nog meeslepender te maken en verder te optimaliseren.

 

  1. Input device gericht

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig twee of meer apparaten waarmee ze regelmatig contact maken met het internet. Grotendeels zijn deze apparaten desktops, laptops, tablets of smartphones. We hebben lang met de combinatie van toetsenbord en muis gedaan tot touchscreen werd geïntroduceerd. De volgende stap? Stemgerichte bediening.

Met de opkomst van Siri (Apple), Cortana (Microsoft) en Google Voice zijn grote stappen gemaakt in stemherkenning en de aansturing van software. Waarom moeilijk doen en door menu’s op je mobiel navigeren als je ook gewoon kan zeggen wat je wil? Het lijkt nu nog vreemd om tegen je computer of telefoon te praten, maar binnenkort is dit de normaalste zaak van de wereld.

 

  1. VR en hololens

RWD_artikel_image_2Gaat het dan echt gebeuren, eindelijk een Star Trek holodeck in je huiskamer? Het zal nog even duren, maar over een paar jaar kunnen we ons niet meer zonder indenken. VR-brillen en hololenzen gaan ervoor zorgen dat we niet meer naar een scherm kijken, maar in het scherm zitten. Shoppen in een echte winkel in je eigen woonkamer? Eerst kijken hoe een bank in je kamer staat voor je hem koopt? Even een schoen aan alle kanten bekijken?
Dit is niet langer de verre toekomst, dit is 2016.

Omroep Max
Webinar: Meld je aan!

Meer over Web Content Management:

Neem vandaag nog contact met ons op.