Pimcore & Youwe samen op e-commerce Live! 

E-commerce live, is één van de meest toonaangevende e-commerce events van Nederlandse bodem en vond plaats op 25 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Met meer dan 100 sessies, round tables, panels, pitches, experts en demo’s dompelde je je onder in de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van e-commerce. Pimcore was erbij, samen met exclusief partner Youwe voor kennisdeling & kruisbestuiving.

 

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, kwam Emerce terug met een nóg indrukwekkender repetoir. KLM, Coolblue, Suitsupply en andere vertegenwoordigers van formaat stonden op het podium om hun visie op de laatste ontwikkelingen in business technologie en marketing te delen. Wederom kwamen de grotere retailers, webshops, direct sellers, fabrikanten en groothandels bij elkaar om bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce.

 

Hoe draagt een omnichannel benadering bij aan een écht klantgerichte organisatie?

Deze vraag stond centraal in de sessie van Henk Mensinga, Digital tranformation consultant bij Youwe. “De digitale disruptie leidt tot baanbrekende innovaties, met als gevolg dat organisaties zichzelf opnieuw moeten uitvinden om competitief te blijven. De spelregels zijn veranderd: Klanten willen alle informatie die beschikbaar is over jouw product, altijd en via elk kanaal. Omnichannel vormt topprioriteit in 2016.” aldus Henk. Met zijn e-business ervaring helpt hij organisaties de digitale verandering door te maken die noodzakelijk is om impact in e-business te maken.  Hij ziet disruptie als aanjager van nieuwe strategieën en weet welke technologische en organisatorische veranderingen noodzakelijk zijn om de digitale storm te overleven.

Naast de sessie van Henk Mensinga was Pimcore aanwezig met een stand, die je o.a. kon bezoeken voor een productdemo. Je kon zelf ontdekken waarom omnichannel de toekomst is en leren hoe je een omnichannel strategie vorm kunt geven. Het gaf je de handvatten van PIM waar je vandaag nog mee kunt beginnen!