Marketing automation met Drupal

Haal het maximale uit je leads met de marketing automation integratie voor Drupal.

Marketing automation is een technologie die bedrijven in staat stelt om marketing activiteiten te analyseren en te meten. Bedrijven kunnen een grote voorsprong behalen in het managementproces door adequaat op elke lead die binnenkomt te reageren. Echter, als een bedrijf groeit wordt het bijna onmogelijk om handmatig op elke geïnteresseerde klant snel te reageren. Om ervoor te zorgen dat je je leads op het juiste moment, met de juiste informatie blijft benaderen, is het mogelijk om een marketing automation platform te integreren in je Drupal site.

 

Drupal site

Drupal is een opensource Content Management Systeem (CMS). Met een Drupal site kun je een grote verscheidenheid aan inhoud publiceren, beheren en organiseren. Drupal wordt doorlopend doorontwikkeld, verbeterd en onderhouden door een wereldwijde community van duizenden gebruikers en ontwikkelaars.

 

Integratie

Met de integratie van een marketing automation platform, zorg je ervoor dat je het maximale uit elke lead haalt. Je ‘helpt’ als het ware je lead in het aankoopproces door het automatiseren van relevante content, met als doel om leadconversie te verhogen.

De integratie zorgt voor een aantal voordelen:

  • Real-time personalisatie, afgestemd op gedrag
  • Gedetailleerd inzicht in het gedrag van leads
  • Verhoogde effectiviteit

 

Modules

Dat de actieve community van gebruikers en ontwikkelaars een krachtig concurrentievoordeel van Drupal is, bewijzen de meer dan 10.000 modules die alleen al voor Drupal 7 beschikbaar zijn. Zo ook voor marketing automation: Drupal biedt de mogelijkheid diverse platforms makkelijk en effectief te koppelen.

 

Sharpspring module

Sharpspring is een uitgebreid CRM en marketing automation platform. Voor de integratie van Sharpspring met Drupal zijn reeds diverse modules beschikbaar gesteld. De basismodule heeft een uitgebreid aantal mogelijkheden. Voeg bijvoorbeeld Sharpspring tracking toe aan je landingspagina’s en zoektermen op je website. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe extensions ontwikkeld. Zo kun je trackingcodes toevoegen specifiek voor elk webformulier. Ook kun je gepersonaliseerde content tonen aan je bezoekers d.m.v. opgebouwde user data. Mede hierdoor is Sharpspring een van de meest uitgebreide Drupal modules.

 

Naast Sharpspring zijn er nog een aantal kleine modules:

  1. Marketo

De Marketo module is een simpele module. Het voegt de mogelijkheid toe om leads te volgen (d.m.v. een tracking code) en deze leads op te slaan, bijvoorbeeld nadat er een registratieformulier is ingevuld op de Drupal site. Aan de module worden regelmatig nieuwe uitbreidingen toegevoegd.

 

  1. Eloqua

De Eloqua module bied je de mogelijkheid om Drupal formulieren te integreren met Eloqua formulieren. Op deze manier stroomlijnt Eloqua de salesprocessen van je leads.

 

  1. Pardot

Met Pardot heb je de mogelijkheid om online marketing campagnes te ontwikkelen en te beheren. Hiermee verhoog je de opbrengst en bereik je maximale effectiviteit. Pardot werkt samen met gecertificeerde CMS integraties.

Webinar: Meld je aan!

Neem vandaag nog contact met ons op.