Near Field Communication

Het topje van de ijsberg

Near Field Communication neemt een toevlucht. Eind 2015 hebben ruim 5.000.000 smartphones een NFC chip, ten overstaande van zo’n 50.000 in 2010 (!). Het is een kwestie van tijd en dan is alles verbonden: elk (betaal) automaat, elke winkel en alle telefoons. Misschien lastig voor te stellen…maar je wilt ook écht niet zonder meer…!

Waarom je níet zonder wilt

Contactloos betalen met Apple Pay en Google Wallet, mobiel boarden op het vliegveld, de deur van je auto openen met de NFC-tag. Over een paar jaar weten we niet beter dan dat we met de NFC alles kunnen connecten. Met de juiste apps wordt een smartphone een multifunctioneel NFC-apparaat, waarmee allerlei registraties, financiële transacties en authenticaties gedaan kunnen worden. NFC verschijnt de komende jaren in steeds meer apps.

Go mobile or go home?

Maar NFC is nog maar het topje van de ijsberg…Waar je bij NFC je mobiele telefoon paraat moet hebben, is dat bij nieuwe ontwikkelingen al niet meer nodig. Flic Buttons zijn een mooi voorbeeld van hoe je acties in werking zet door je telefoon ergens ‘in de buurt’ te hebben. En de mogelijkheden zijn legio.

Flic Button: Nieuwe rage?

Ben jij altijd je telefoon kwijt? Met de Flic Button kan je zorgen dat het alarm van je telefoon af gaat zodat je je telefoon weer makkelijk terug kunt vinden. Maar ook bellen, smsen, navigeren: met één druk op de knop! Handig, voor in de auto. Je kan de button ook koppelen aan de telefoon van je vrienden en familie zodat je te allen tijde je locatie kan delen of alarm kan slaan.

 

Webinar: Meld je aan!

Lees meer over

Neem vandaag nog contact met ons op.