Help je organisatie e-mail terugdringen

Het is de schrik van velen: een overvolle inbox.

Een mail-box livestream, irrelevante FYI en reply-to-all mails en inefficiency van informatiestromen. Onderzoek bevestigt dat e-mail niet gelukkig maakt en slecht is voor de productiviteit. Ook het bestaan van de hashtag #lawwe (Live And Work Without E-mail) is veelzeggend.

Eerlijk is eerlijk, herkennen we de volgende situaties niet allemaal?

Dus…Life And Work Without E-mail: De beste remedie?

Het vergt lef om e-mail overboord te knikkeren. Toch zijn er inmiddels goede alternatieven die claimen slimmer samen te werken, efficiënter én effectiever. Niet voor niets wordt Scrum Projectmanagement tegenwoordig ook buiten de IT industrie toegepast en groeit het gebruik van organisatie chats als Yammer.

Sociaal Intranet

Ook sociaal intranet claimt de samenwerking te verbeteren. Door het platform als primair communicatiekanaal in te zetten binnen de organisatie ontstaat er één informatiebron waar alle (sociale) activiteit zich concentreert. Medewerkers filteren gemakkelijk de informatie die voor hen relevant is, zonder een berg reply-to-alls door te hoeven werken. Communicatie vindt plaats in de ‘newsfeeds’, waardoor lange mailconversaties voorkomen worden. Alle berichten die gerelateerd zijn aan een project/onderwerp worden op één plek verzameld. Zoeken naar belangrijke e-mails (zonder onderwerpregel) of naar de meest recente versie van een document is daarmee verleden tijd, iedereen beschikt altijd over actuele informatie. Resultaat: Minder e-mails!

Apps voor minder stressvol e-mailen

Hoewel e-mailreductie voor velen een welkome ontwikkeling is, blijkt de praktijk weerbarstig. Er zijn nog maar weinig organisaties die helemaal stoppen met e-mail. Voor díe organisaties zetten we hier vier apps op een rij die e-mailen minder stressvol maken!

Webinar: Meld je aan!

Neem vandaag nog contact met ons op.