Nieuwe website Gemeente Gooise Meren

TYPO3 website voor Gemeente Gooise Meren gelanceerd

Klokslag 12:00u werd op 15 december de nieuwe website voor de fusiegemeente Gooise Meren gelanceerd. Een taakgerichte website waar digitale dienstverlening centraal staat op basis van het open source CMS TYPO3. Opmerkelijk: de gemeente bestaat officieel pas op 1 januari 2016. 

Soft launch gemeente website met TYPO3 CMS

De lancering betreft een zogenaamde soft launch. Dat betekent dat de komende tijd functionaliteit verder wordt uitgebreid om de digitale dienstverlening verder te optimaliseren en uit te breiden. Zo komt er als een van de eerste uitbreidingen de mogelijkheid om online afspraken te maken, waarbij een integratie is gemaakt met het interne afspraken systeem van JCC. Al vrij snel zullen er dan ook via de website diverse producten en diensten afgenomen kunnen worden waarbij onder meer gebruikersvriendelijke e-formulieren de burger helpt om in enkele stappen producten te bestellen. Uiteraard zijn er dan koppelingen met DigiD en Ingenico en komen de bestellingen door in het achterliggend zaaksysteem van Mozard.

Overeenkomst TYPO3 CMS met Drupal voor Gemeente distributie

Zoals opvalt op de gemeente website vertoont het veel overeenkomsten met de Drupal voor Gemeenten distributie, zoals bij Gemeente Vught te zien is. Dat klopt, bureau Eend was ook bij Gooise Meren verantwoordelijk voor het userinterface ontwerp. De techniek was in handen van Youwe en werd op basis van het TYPO3 CMS gemaakt. Projectbegeleiding vanuit de gemeente werd verricht door Staat van het Web. Niet onbelangrijk om te vermelden is de hoeveelheid werk dat door Gemeente Gooise Meren zelf is verzet in een zeer korte tijd om live te kunnen gaan.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website: www.gooisemeren.nl

Webinar: Meld je aan!

Neem vandaag nog contact met ons op.