Imagine 2016, de highlights

Imagine Commerce brengt vandaag de dag 2.500+ commerce experts uit 45+ landen bij elkaar en vormde ook dit jaar weer hét toneel voor inspiratie, kruisbestuiving en kennisuitwisseling! Youwe, Magento Certified partner, was erbij, dit waren de highlights!

 

Als je de ambitie hebt om de Champions League in e-business te spelen, is de zaak relevant te blijven voor opdrachtgevers en hen te prikkelen met nieuwe oplossingen en innovaties. Youwe investeert in ontwikkeling, we wéten wat er wereldwijd speelt op het gebied van e-commerce. En dus waren wij erbij: ’s Werelds grootste Magento evenement, waar de snelle online wereld van commerce drie dagen lang centraal stond.

 

Imagine stelde niet teleur, van 11 t/m 13 april bood Las Vegas ruimte aan de enorme community, uiteenlopend van ondernemers en marketeers tot aan developers en designers. Het programma was zeer divers: tussen de sessies (van grote namen als Earvin “Magic” Johnson en Mark Lavelle) door, was er ruimte genoeg om te netwerken en ideeën uit te wisselen met de Magento Community.

 

Bekijk hier de sfeerimpressie!

Imagine 2016 Highlight Video

 

Magento, a new company, a new product

Magento is terug. Voor het eerst in 5 jaar is Magento (weer) een onafhankelijke organisatie. Eind vorig jaar werd het afstoten van Magento door eBay bekend gemaakt en sinds dien lijkt er meer actie bij Magento te zijn dan sinds de overname in 2011. Mark Lavelle, CEO van Magento, beschrijft hoe Magento het merk zichzelf opnieuw uitgevonden heeft en zijn koers heeft bepaald. “Ja, Imagine heeft heel wat in petto,” aldus Mark, “maar hoe dan ook, wij zijn oranje…en we zullen altijd oranje blijven.” En niet zonder resultaat: Magento is met $ 50 miljoen transacties per jaar door de Magento stores nog altijd het nummer 1 B2B en B2C platform in de wereld. Er zijn op dit moment maar liefst meer dan 250.000 Magento stores.

 

Magento Enterprise Cloud Edition

Per 1 mei dit jaar wordt Magento’s nieuwste trots gelanceerd, de Magento Enterprise cloud edition. Peter Sheldon, Head of Strategy van Magento, stelt dat het Platform as a Service (PaaS) wordt ondersteund door een strategisch partnership met Amazon Web Services en andere leveranciers, waardoor het een zeer schaalbare omgeving is. In deze fase is het nadeel dat de oplossing enkel voor Magento 2.0. klanten toegankelijk is, waar het merendeel van de gebruikers zich nog op Magento 1.0. bevindt. Daar staat echter wel tegenover dat Magento zich heeft gecommitteerd aan kwartaalupdates (de eerstvolgende 2.1. vindt plaats in het voorjaar en 2.2. in de zomer) waardoor je van doorontwikkeling verzekerd bent.

 

Magento 2.0!

De afgelopen tijd heeft Magento flink geïnvesteerd in een nieuwe enterprise én community editie: Magento 2.0. Het was dan ook een hot topic tijdens Imagine. Zowel de techniek achter Magento 2.0. als de (eerste) klantervaringen met het platform kwamen ruim aan bod. Organisaties die reeds gemigreerd zijn naar het nieuwe platform gaven aan meer snelheid, een hogere performance (vooral als je complexe producten in je online assortiment toont) en gemak van nieuwe features te ervaren.

 

Mark Lavelle neemt ons mee in de laatste Magento 2.0. statistieken:

  • 228.000 downloads enterprise en community edition
  • 800 actieve Magento 2.0. sites
  • 105+ Magento 2.0. getrainde partners

Meer informatie over Magento 2.0.? Download hier de whitepaper!

Meer over Magento: